2015 Genel Seçimi

Koalisyon için üçüncü görüşme

CHP ve AKP heyetleri koalisyon çalışmalarında üçüncü kez bir araya geldi. Heyetlerin son buluşması Pazartesi günü olacak, ardından koalisyon kurulup kurulamayacağı sorusuna yanıt bulunması bekleniyor.

Konular: Türkiye, AKP, CHP
Heyetler bugün saat 13:00'te yeniden bir araya gelecek. [AA-Arsiv]

koalisyon çalışmalarında daha önce iki kez görüşen ak parti ve cumhuriyet halk partisi heyetleri bugün bir kez daha toplandı. toplantı saat 13:20'de başladı. ak parti'den kültür ve turizm bakanı ömer çelik, chp'den ise parti sözcüsü haluk koç'un başkanlığında bir araya gelen heyetler konu başlıkları üzerinden görüşüyor.

ikinci görüşme sonrasında açıklama yapan ömer çelik, "yeni anayasa, demokratikleşme, özgürlükler meselesi ve siyasi partiler kanunu'ndan kuvvetler ayrılığına kadar geniş bir yelpazenin konuşulduğunu" ifade etti. heyetlerin türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda hemfikir olduklarını belirten çelik, seçim barajının düşürülmesi konusunda anlaşmaya varıldığı sorularına yanıt olarak ise bir rakam belirlenmediğini genel değerlendirme yapıldığını söyledi. 

heyetlerin son görüşmesi pazartesi

ilki beş, ikincisi yedi saat süren toplantılar bugünden sonra cumartesi ve pazartesi günleri de devam edecek. son toplantının yapılacağı pazartesi gününden sonra heyetler genel başkanlara üzerinde uzlaşılan ve uzlaşılmayan başlıkları içeren bir rapor sunacak. gelen raporlar doğrultusunda müzakerelere başlanıp başlanmayacağına genel başkanlar karar verecek. 

çarşamba günü ak parti heyeti, başbakan ahmet davutoğlu'na görüşmelerde gelinen son nokta ile ilgili bilgi vermişti. heyet başbakan'a görüşmelerin, "medeni ve nitelikli bir süreçte ilerlediği" yorumunu iletmişti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;