Kobani

Kobani'de çatışmalar yeniden şiddetlendi

Kobani'deki çatışmalar yeniden şiddetlenirken IŞİD günler sonra ilk kez bazı bölgeleri ele geçirdi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları IŞİD'in bayrak diktiği Tel Şeir Tepesi'ni bombaladı.

Konular: Kobani, IŞİD, Ortadoğu
Koalisyon IŞİD'in bayrak diktiği Tel Şeir Tepesi'ni bombaladı. [Fotoğraf: AA]

işid ile kobani’deki kürt güçler arasındaki çatışmalar akşam saatlerinde şiddetlenirken, işid, ele geçirdiği teş şeir tepesi'ne bayrak dikti. işid’in bayrak dikmesinin ardından koalisyon güçleri tepeyi bombaladı. bayrak dikerken suruç sınırından da görülebilen bazı silahlı gruplar, bombalamanın ardından gözden kayboldu.
sınırdaki afp muhabiri, kobani’nin birçok bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandığını aktarırken, türkiye tarafına yoğun ağır makinalı silah ve havan topu seslerinin geldiğini söyledi.

abd ordusu son bombardıman öncesi yaptığı açıklamada kobani’deki hava bombardımanlarında işid’in bir komuta kontrol merkezinin imha edildiğini belirtti.
suriye insan hakları gözlemevi (sohr), işid’in kobani’de yeni bir saldırı dalgası başlattığını ve kasabanın merkezi ile kuzeyine uzanan bölgeyi ele geçirdiğini duyurdu. sohr’un açıklamasına göre işid, kobani’nin batısındaki birçok köyü de ele geçirdi. işid akşam saatlerinde de kobani'de mektele semtinde bomba ile yüklü bir araçla saldırı düzenledi.  

"ölen işidcilerin çoğu yabancı"

suriye’deki çatışmaları takip eden londra merkezli suriye insan hakları gözlemevi başkanı rami abdürrahman, koalisyonun suriye’deki işid’e yönelik hava saldırılarında 553 kişinin öldüğünü söyledi. afp’ye konuşan abdürrahman ölenlerden 464’ünün işid üyesi, 57’sinin de el kaide bağlantılı nusra cephesi’nden olduğunu söyledi. 6 çocuk, 5 kadın olmak üzere 32 sivilin hava saldırılarında hayatını kaybettiğini belirten abdürrahman, “ölen işid ve nusra üyelerinin büyük çoğunluğu yabancı ülke vatandaşı” dedi.

kaynak: afp, aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;