IŞİD

Suriye'deki hava operasyonunda bir ayda 553 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye'deki hava saldırılarında bugüne kadar en az 553 kişi öldü. Ölenler arasında siviller de var.

Koalisyon saldırıları Suriye’de Halep , Deyr Ez Zor, Rakka ve İdlib’i hedef aldı. [Fotoğraf: Reuters]

ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, abd liderliğindeki koalisyon güçlerinin 23 eylül'den bu yana suriye'de düzenledikleri hava operasyonunda en az 553 kişi öldü. 

gözlemevi, 464 irak şam islam devleti (işid) üyesinin humus, hama, halep, rakka, haseke ve deyr ez-zor bölgelerindeki saldırılarda öldüğünü duyurdu.

hava saldırılarında tek hedef işid değildi. koalisyon uçakları aynı zamanda idlib ve halep'in batısındaki nusra cephesi'ne ait mevzileri de vurdu. bombardıman sonucu 57 nusra cephesi üyesi öldü.

gözlemevi'ne göre, haseke'deki petrol tesisleri, deyr ez-zor, rakka'daki bir fabrika, idlib'in kefer deryan köyü ve mumbuç'taki hava bombardımanında ayrıca 32 sivil hayatını kaybetti. hayatını kaybeden siviller arasında 6 çocuk ve 5 kadın da bulunuyor. 

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;