Diğer Sporlar

Kriketçiden Gazze’ye destek

İngiltere Kriket Milli Takımı oyuncusu Moeen Ali, Hindistan maçında Gazze’ye destek veren bileklik taktı. Federasyon soruşturma açtı.

Konular: Spor
Daha önce Malezyalı bisikletçi Azizulhasni Awang, ‘Gazze’yi kurtarın’ yazılı eldivenlerle yarışmıştı. [Fotoğraf: Getty Images]

pakistan asıllı ingiliz kriketçi ali, hindistan maçına üzerinde 'gazze’yi kurtarın' ve 'özgür filistin' yazan bileklikler takarak çıktı.

uluslararası kriket konseyi (icc), bu davranışı nedeniyle 27 yaşındaki sporcuya soruşturma açtı. gazze’de zarar görenler için bağış da toplayan moeen, ingiltere ve galler kriket federasyonu’ndan destek aldı.

[[Fotoğraf: Getty Images]]

açıklamalarda bulunan federasyon basın sözcüsü, "bizce herhangi bir ceza gerektirecek davranışta bulunmadı. bundan sonrası icc’nin kararı olacak" dedi.

icc’nin yönetmeliğinde, "oyuncular, yönetim kurulunun onayından geçmeyen herhangi bir kıyafet ya da mesajı gösteremezler. bu onay politik, dini ve ırkçı ifadeler içeren mesaj ve olaylara verilmez" ifadeleri yer alıyor.

gazze’de 7 temmuz’dan bu yana israil tarafından düzenlenen saldırılarda 108 kişi hayatını kaybederken 6 bin 500 kişi de yaralandı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;