İnsan hakları

LGBT yürüyüşüne yasak

LGBT gruplarının "Onur Yürüyüşü" ismini verdikleri yürüyüşüne izin verilmeyeceğini açıklayan İstanbul Valiliği, ‘Başta katılımcılar olmak üzere vatandaşların güvenliği’ ve ‘Kamu düzeni’ gerekçe gösterildi.

ARŞİV [Fotoğraf: AA]

istanbul valiliği, lgbt (lezbiyen, gay, biseksüel, transgender) gruplarının yapmayı planladığı yürüyüşleri izin verilmeyeceğini açıkladı. valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

"bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada, lgbt üyeleri tarafından 19-26 haziran 2016 tarihlerinde taksim’de düzenleyecekleri bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır. valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan günlerde bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir. bu tür etkinliklerin nerelerde yapılabileceği de, yasa gereği önceden ilan edilmiştir. değerli istanbullu hemşerilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemelerini, güvenlik güçlerinin bu yönde yapacağı uyarılara riayet ederek yardımcı olmalarını rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

14 ocak’ta konuşan alperen ocakları vakfı istanbul il başkanı kürşat mican, lgbt onur yürüyüşü’ne engel olacaklarını şu ifadelerle söylemişti:

“bu ahlaksızlığa ve pervasızlığa izin veren, yön tayin eden, kulaklarını tıkayan, gözlerini kapayan sayın devlet yetkilileri sizleri, bu ahlaksızlığa son vermek için göreve davet ediyoruz. ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. çünkü bu normal bir özgürlük değil. biz şimdi uyarıyoruz. önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz.”

Taksim'de düzenlenen yürüyüşü 13 yıl boyunca engellemeyen polis, 2015’te eylemcilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmişti.
[[Fotoğraf: Al Jazeera]]

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;