Libya

Libya'da Afrikalı göçmenlerin teknesi battı

Afrikalı göçmenleri İtalya’ya taşıyan tekne Libya açıklarında battı. İlk belirlemelere göre en az 250 göçmenin olduğu tekneden sadece 26 kişi kurtarıldı.

Konular: Afrika, Avrupa

afrika’daki zor koşullardan kaçıp avrupa’da yeni bir başlangıç yapmak isteyen göçmenlerin yolculuğu yine dramla bitti. italya kıyılarına ulaşmaya çalışan en az 250 afrikalı göçmenle dolu bir tekne, libya kıyılarında battı. libya donanması sözcüsü eyyup kasım, teknenin  başkent trablus ile tacura şehri arasında battığını, şu ana kadar sadece 26 kişinin kurtarıldığını belirtti.

reuters haber ajansına konuşan kasım, "denizde yüzen pek çok ceset var" dedi. kasım alabora olan teknedeki göçmenlerin çoğunlukla afrikalılar olduğunu söyledi.

afrikalı göçmenler, yıllardır eski ve basit teknelerle libya güzergahını kullanarak italya’ya gitmeye çalışıyor.

italyan hükümeti, 2014 yılında, 100.000 'den fazla göçmenin italyan kıyılarına ulaştığını duyurdu.

kassam alabora teknedeki göçmenler çoğunlukla afrikalılar olduğunu söyledi.

benzer bir tekne kazasında 100'den fazla afrikalı göçmen ağustos ayında ölmüştü.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;