Türkiye

Lice için ek kuvvet talebi

Diyarbakır Valiliği, PKK'nın Lice ve çevresindeki yol kesme ve adam kaçırma eylemlerine karşı ek güvenlik gücü istendiğini açıkladı.

Konular: Kürt sorunu, PKK
Dyarbakır-Lice'deki güvenlik önemleri
Eylemler nedeniyle Lice ve çevresindeki yollarda trafik kontrollü sağlanıyor [Faruk Yüce-Al Jazeera]

diyarbakır valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, pkk'nın 24 mayıs’tan beri diyarbakır-bingöl karayolunda gerçekleştirdikleri yol kesme ve adam kaçırma gibi eylemlere güvenlik güçlerinin emir beklemeden müdahale ettikleri belirtildi. valiliğin olaylara müdahale için her türlü yazılı ve sözlü emri de ilk günden itibaren verdiği vurgulandı. açıklamada "ek güvenlik takviye kuvvetleri de talep edilmiştir" ifadesi kullanıldı.  

pkk'lılar bölgede karakol ve baraj yapımını protesto etmek için diyarbakır ve ilçe yollarıyla, bingöl karayolunu trafiğe kapatmıştı. eylem sırasında bir uzman çavuş kaçırılmıştı.

valiliğin pazar günü yaptığı açıklamaya göre güvenlik güçleri 24 mayıs - 01 haziran tarihleri toplam 54 olaya müdahale etti, 14 güvenlik görevlisi yaralandı; kaçırılan 19 kişi kurtarıldı, 16 kişi de gözaltında. 

kaynak: diyarbakır valiliği 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;