Kürt sorunu

Lice'de kaçırılan askerler serbest

Lice'de beş gün önce kaçırılan iki uzman çavuş serbest bırakıldı. HDP'li vekillerin aldığı askerler Lice Kaymakamlığı'na getirildi. Silahlı grup elindeki sivilleri bırakmadı.

Konular: Türkiye

askerlerin serbest bırakıldığını bdp diyarbakır eşbaşkanı zübeyde zümrüt açıkladı.  

hdp'li sırrı süreyya önder, pervin buldan ve idris baluken ile zübeyde zümrüt'ten oluşan heyetin aldığı askerler lice'ye getirildi ve kaymakam tunahan efendioğlu ve beraberindeki askeri heyete teslim edildi.

silahlı grup elindeki üç sivili bırakmadı.

kaymakamlık çıkışında gazetecilere bir açıklama yapan milletvekili sırrı süreyya önder, imralı adası'nda hapis yatan pkk lideri abdullah öcalan'la görüşme heyeti olarak askerilerin serbest bırakılması için inisayatif aldıklarını söyledi.

önder karakol inşaatlarını eleştirerek "bu toprakların kalekollara değil sevgi ile barışa açılmış kollara ihtiyacı var. bu halk, barış çağrısı olarak, büyük depremden beri daha barınma sorununu çözmediğiniz halka, trilyonlarca harcayıp kalekollar yapmaya kalkıştığınızda bu halkın bundan bir barış mesajı alması imkansızdır" dedi.

'aileler sevinçli'
uzman çavuşların serbest bırakılması ailelerinde büyük sevinç yarattı. 
Uzman çavuşlardan Hasan Demircan'ın ailesi büyük sevinç yaşadı. [AA]
iki uzman çavuştan hasan demircan'ın gaziantep'te bulunan annesi fatma demircan, regaip kandili'nde bir anne olarak iki bayramı birden yaşadığını söyledi. 

hasan demircan'ın ağabeyi ahmet demircan ise kardeşinin bırakılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

beş gün önce kaçırıldılar

askerler 26 nisan akşamı jandarma karakolu inşaatını protesto eden bir grubun diyarbakır - bingöl yolunu trafiğe kapatması üzerine bir yolcu otobüsünde mahsur kalmış ve silahlı grup tarafından kaçırılmıştı.

ardından hdp'nin grup başkanvekilleri pervin buldan ve idris baluken ile istanbul milletvekili sırrı süreyya önder askerlerin bırakılması için lice'ye gitti. 

al jazeera'ye konuşan pervin buldan kaçırılan iki uzman çavuşu geri almaya çalışacaklarını söylemiş, “lice’de kalekol ve karakol yapımı konusunda bölgede direniş ve artan bir gerilim var. iki uzman çavuş kaçırıldı. biz iki uzman çavuşu geri almaya çalışacağız.” demişti.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;