2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Linç kampanyası başladı'

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, vizyon tanıtım toplantısına katılan sanatçılara gelen eleştirilere tepki gösterdi. "Yeni Türkiye’de linç kampanyalarına prim vermeyiz." dedi.

AK Parti cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Antalya'da miting yaptı. [Fotoğraf: AA]

ak parti'nin cumhurbaşkanı adayı başbakan tayyip erdoğan'ın, cuma günü açıkladığı "vizyon belgesi" toplantısına katılan sanatçılara sosyal medyada art arda tepki gelmişti.

antalya'daki seçim mitinginde konuşan erdoğan, eleştirilerin lince dönüştüğünü söyledi. açıklamaları şöyle:

"sanatçılarımıza yönelik sosyal medyada linç kampanyası başladı. küfür, edebe adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. bunların demokratlığı bu kadar. bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok ki. davet ettik, sağ olsunlar icabet ettiler. bunların özgürlük anlayışı bu kadar. kendileri gibi olmayana demokrasiyi hak görmezler. özgürlüğü kendi tekellerinde görür başkalarına hak tanımazlar. mahalle baskısı derler, diktatör derler, kutuplaşma derler kendileri âlâsını başkalarına uygularlar. on yıllar boyunca bunu yaptılar, kendileri için demokrasi istediler."

"hiç çekinmeyin, tedirgin olmayın"

"yazalar, sanatçılar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizimkine katılırlarsa kötü. yeni türkiye’de biz böyle linç kampanyalarına prim vermeyiz. yeni türkiye’nin kuruluşunu engelleyemeyecekler. hani siz sanatçıları seviyordunuz? niye böyle ahlâk dışı yollara başvuruyorsunuz? bunlar türkiye'nin önde gelen sanatçıları. bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz? hani mahalle baskısı? yıllarca ben buna maruz kaldım; ölümle tehdit edildim. ama biz kefenimizi giyerek yola çıktık."

"ben buradan sanatçılarımıza sesleniyorum: hiç çekinmeyin, tedirgin olmayın. oy verip vermemek ayrı bir konu ama bir toplumun sanatçısına kendisi gibi düşünmüyor diye bu denli hakaret edenler vasıfsızdır."

erdoğan, bir de şair nazım hikmet ran örneği vererek ana muhalefet partisi chp'ye tepki gösterdi. "nazım hikmet’i sürgüne gönderip sürgünde ölmesini sağlayan kim? chp. nazım hikmet’e vatandaşlığını iade eden kim? ak parti." dedi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;