Blog

Renkli 'vizyon' tanıtımı

Erdoğan'ın vizyon tanıtım toplantısını toplumun farklı kesimleri, işadamları, sporcular, sanatçılar da izledi. Konuşma uzun sürünce bazı partililerin dikkati dağıldı. Uğur Işılak'ın bestelediği yeni seçim şarkısı da toplantıda ilk kez çalındı.

chp ve mhp'nin çatı adayı ekmeleddin ihsanoğlu'nun tanıtım toplantısının ertesi günü başbakan ve cumhurbaşkanı adayı erdoğan da haliç kongre merkezi'nde kendi kampanyasını tanıttı. resmi adı "cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi açıklama toplantısı" olan etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. aralarında iş insanları, şarkıcılar, sporcular, futbol kulüplerinin temsilcilerinin de bulunduğu davetliler, toplantının başlamasından önce haliç kongre merkezi'ne geldiler. daha önce akreditasyon yaptırmış olanlar kartlarını aldılar. her grup için ayrı bir resepsiyon masası oluşturulmuştu: akil insanlar, sanatçılar, "büyük projeler çalışanları", basın...

davete icabet edenler

düzenleme kameramanların salona girmelerine izin vermeyecek şekilde yapılmıştı. bu nedenle görsel basın sadece içeri girmek için binanın bahçesine girenleri çekebildi. fakat bazı isimler kameraların alınmadığı bölüme kadar arabalarıyla geldiler. beşiktaş başkanı fikret orman, galatasaray başkanı ünal aysal, eski futbol federasyonu başkanı mehmet ali aydınlar gibi isimler kapıya kadar araçlarıyla geldiler. akp'li bakanlar, bazı milletvekilleri ve erdoğan'ın oğlu bilal erdoğan da siyah camlı bir minibüsle kapıya kadar geldi, arkadaşları ve korumalarıyla birlikte araçtan indi, içeri girdi. bülent ersoy, mustafa sandal, ismail yk, metin şentürk, kutsi, hande yener, ahmet yenilmez, alişan, şahan gökbakar, izzet yıldızhan, hülya koçyiğit, ece erken, şafak sezer, orhan gencebay, şafak sezer, tolgahan sayışman ile türkiye futbol federasyonu başkanı yıldırım demirören, rıdvan dilmen, hidayet türkoğlu ve tanju çolak da salondaydı. 

Erdoğan, konuşmasının ardından tanıtıma katılan sanatçı ve sporcularla bir araya geldi. [Fotoğraf: AA]

sıkı güvenlik önlemleri

güvenlik de sıkı tutulmuştu. çok sayıda metal dedektörü, çantalarıyla gelenler için x-ray cihazları, bu aşamadan sonra tüm katılımcıları dikkatle arayan polisler. ak parti'li gençler arasından akreditasyon kartları olmayanlar doğrudan üst katlara yönlendirildi. sahnenin bulunduğu ana salonda ise herkesin nereye oturacağı önceden belirlenmişti. en ön sıralar hükümet üyeleri, eşleri ve parti yöneticilerine ayrılmıştı. başbakan erdoğan'ın oğlu bilal erdoğan da üçüncü sırada oturdu. hemen arkadaki blok ise işadamları, sanatçılar ve diğer davetlilere ayrılmıştı. davete icabet edenler arasında türkiye musevileri hahambaşı isak haleva ve ihh yönetim kurulu başkanı bülent yıldırım da vardı. salonda en arka sıralar basın mensuplarına ayrılmıştı. bu bölüme de partililer oturunca çok sayıda gazeteci ayakta kaldı. bazı sıraların ilk koltuklarına ise sivil polisler oturtuldu.

sinevizyon arızalandı

salonda sadece türk bayrağı ve hedef 2023, 2053, 2071 yazan erdoğan'ın kampanya logosu bulunan posterler asılıydı. tayyip erdoğan sahneye eşi emine erdoğan ile birlikte dombıra eşliğinde sahneye çıktı. salonu selamladılar, yerlerine geçtiler. salondakiler daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşı'nın ardından erdoğan'ın hayatını anlatan bir belgesel film gösterildi. erdoğan'ın çocukluğunda mali sıkıntılar nedeniyle su ve simit satmasından futbolculuğuna, tahsil hayatından siyaset yaşamına ve bugüne kadar her konu salondakilere gösterildi.

bir önceki gün çırağan sarayı'nda ihsanoğlu'nun tanıtım toplantısında ses düzeni problem yaratmıştı. erdoğan ile ilgili film gösterilirken de sinevizyonun sağ tarafı sık sık karardı, ancak bir süre sonra düzeltilebildi.

yeni seçim şarkısı

belgeselin ardından şarkıcı uğur işılak tarafından erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için bestelenen seçim şarkısı çalındı. sonra da erdoğan cumhurbaşkanlığı vizyonunu tanıtmak üzere kürsüye geldi. aynı anda sahnenin sol tarafında erdoğan'ın konuşması işitme engelliler için işaret dili ile aktarıldı.

uzun konuşma nedeniyle dikkatler dağıldı

erdoğan'ın konuşması uzun sürdü. salondaki davetlilerin bir bölümünün dikkati dağıldı, konuşma devam ederken telefonuyla işyerini arayıp durum raporu alanlar vardı. içerideki atmosferi alışılmadık ölçüde zayıf bulduğunu, bunun nedeninin de partili olmayan çok sayıda davetlinin varlığına bağlayan birisi sözünü tam bitirmişti ki üst kattaki bir grup genç, beşiktaş çarşı'nın "gücüne güç katmaya geldik" şeklinde sözleri olan ve erdoğan için uyarladıkları tezahüratı yapmaya başladı. uzun konuşma bittiğinde ise işılak'ın yeni erdoğan şarkısı bir kez daha çalındı. şarkıyı bu kez erdoğan çifti sahnede el çırparak izleyenlerle birlikte söyledi. erdoğan salondan ayrıldıktan sonra sahne, seçim kampanyasının logosu önünde 'selfie' çektiren kampanya gönüllülerine kaldı.
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;