Avrupa

Londra'da İngiliz askeri öldürüldü

İngiltere'nin başkentinde, bir ordu mensubu kışla yakınında pala ile düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. Polis olayı soruşturuyor.

Haberin Öne Çıkanları

Videosu yayımlandı

Cameron: Boyun eğmeyeceğiz

Cobra toplanacak

Saldırı, Londra'nın güneydoğusundaki Woolwich'de bir kışla yakınında düzenlendi. [Reuters]

ingiltere’nin başkenti londra’da, bir asker kışla yakınında pala ile düzenlenen saldırıda öldürüldü. ingiltere başbakanı david cameron, olayın 'terör saldırısı' olduğu yolunda güçlü bulgular olduğunu söyledi. 

çarşamba günü londra'nın güneydoğusundaki woolwich bölgesindeki iki kişinin saldırdığı askerin üzerinde, orduyla yardımlaşma kuruluşuna ait 'help for heroes (kahramanlara yardım)' yazılı bir tişört vardı.

olayın ardından polis tarafından vurulan iki saldırgan yaralanıdı. yetkililer, geceyi hastanede geçiren saldırganlardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

polis halen olayı soruşturuyor.

ingiliz itv televizyonu, elleri kanlı ve bıçaklı bir kişi kameraya konuşurken çekilmiş görüntüleri yayımladı. görüntüdeki kişi, "kadınlar bu durumu gördüğü için üzgünüz ama bizim topraklarımızda kadınlar aynılarına tanık oluyor. asla güvende olmayacaksınız. hükümeti düşürün. onlar size değer vermiyor" ifadelerini kullanıyor.

cameron: kimse bizi korkutamaz

ingiltere başbakanı david cameron ise saldırının düzenlendiği gün resmi ziyaret için fransa'nın başkenti paris'teydi. cameron, fransa cumhurbaşkanı françois hollande ile düzenlediği ortak basın toplantısında, saldırının ‘terör eylemi’ olduğuna ilişkin güçlü bulgular olduğunu söyledi.

cameron, "daha önce de terör saldırıları yaşadık. hepsinin sorumlusunu yakaladık. kimse bizi korkutamaz. asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.


saldırı sonrasında aşırı sağcı gruplar sokağa döküldü. [afp]

paris gezisini yarıda keserek londra'ya dönen cameron, perşembe günü hükümetin acil durumu birimi cobra'yı olağanüstü toplantıya çağırdı.

camilere saldırı

saldırının ardından londra'da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

londra’dan bildiren al jazeera muhabiri laurance lee, kentte gece iki camiye saldırıldığını aktardı. saldırıların ardından polis iki kişiyi gözaltına aldı.

woolwich bölgesinde ise askere saldırıya tepki göstereren aşırı sağcı grup ingiliz savunma ligi'nin üyeleri ise müslümanlar aleyhine sloganlar attı ve polisle çatıştı.

ingiltere müslüman konseyi ise 'barbarca' olarak nitelendirdiği saldırıyı kınadı. konsey'den yapılan açıklamada, nefrete ve düşmanlığa karşı birlikte hareket etme çağrısı yapıldı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;