Kafkasya

Medvedev'i eleştirdi

Gürcistan Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı'nı kastederek ''Başkasının jeopolitik oyunlarının bir parçası olmak istemiyoruz'' dedi.

Konular: Rusya

gürcistan'ın anakli bölgesinde bir gençlik kampını ziyaret eden cumhurbaşkanı mihail saakaşvili, rusya devlet başkanı dimitriy medvedev'in kendisiyle ilgili sürekli açıklamalar yaptığını, bunu normal bulmadığını ifade ederek, ''bazen ben bile merak ediyorum, neden bize bu kadar ilgi gösteriliyor'' diye konuştu.

saakaşvili, sözlerine şöyle devam etti:  ''bir kaç gün önce televizyonda, bizden çok çok büyük bir devletin cumhurbaşkanının bizimle ilgili açıklamalarını izledim. yapacak başka işlerim olduğundan, bu açıklamaların tümünü izleyemedim. ancak bana verilen bilgiye göre, bu açıklama 55 dakika sürmüş ve 39 dakikası benimle ilgiliymiş.
 
acaba böyle bir büyük devletin liderinin, gürcistan cumhurbaşkanını düşünmekten başka bir işi yok mu diye de düşünüyorum. 40 dakika boyunca benimle ilgili konuşan, demek ki 40 gün, 40 ay beni düşünüyor. bu normal bir durum değil. başkasının jeopolitik oyunlarının bir parçası olmak istemiyoruz.''
 
azerbaycan ile ermenistan arasındaki sorunlara da değinen saakaşvili, ''bakü ile erivan arasında büyük sorunlar var. bu aynı zamanda gürcü halkının da sorunudur. ama, kafkasya'nın birleşeceği ve halkların sorunlarını birlikte çözeceği zamanın uzak olmadığından eminim. ulusların özgürlüğü ve sınırların korunması çerçevesinde kafkasya özgür, güçlü ve bir bütün olmak için her türlü kaynaklara sahiptir'' dedi.
 
mihail saakaşvili, kafkasya'nın da birlik oluşturacağı ve ab üyesi ülkelerin halkları gibi kafkasya halklarının da sorunlarını birlikte çözebileceği zamanın uzak olmadığını sözlerine ekledi.
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;