Türkiye Süper Ligi

Mehmet Topal'a silahlı saldırı

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'a aracındayken Samandıra gişelerinde silahlı saldırı düzenlendi. Tecrübeli futbolcu saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Topal'ın aracının camları kurşun geçirmez özelliğine sahip. [Fotoğraf: Fenerbahce.org]

saldırı, fenerbahçeli futbolcu aracın içerisindeyken düzenlendi. topal, aracının camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde yara almadı. araçta fenerbahçe'nin genç futbolcusu uygar mert zeybek de vardı. 

fenerbahçe kulübü de saldırıyı doğruladı ve bunun bir terör eylemi olduğunu ifade etti. sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, geride kalan sezondaki çaykur rizespor maçı dönüşü, takıma yönelik silahlı saldırının bir benzerinin yaşandığı vurgulanarak, "bugün öğlen saatlerinde futbol takımımızın oyuncusu mehmet topal'ın aracına, oyuncumuz araç içerisindeyken silahlı saldırı düzenlenmiştir" denildi.

futbolcunun, fenerbahçe can bartu tesisleri'nde yapılan sabah antrenmanından sonra saldırıya uğradığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"oyuncumuz evine giderken, samandıra gişelerine gelmeden hemen önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır. oyuncumuz bu silahlı saldırıda araç camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır. bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. peş peşe gelen bu saldırıları şiddet ve esefle kınıyoruz. fail ya da faillerinin en kısa süre içinde bulunup, adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz."

fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüsün çaykur rizespor deplasmanı dönüşü kurşunlanması olayının henüz aydınlatılmadığı anımsatılan açıklamada, "daha önce de faciadan şans eseri kurtulan futbol takımımızın yaşadığı silahlı saldırının aydınlatılmasına yönelik başvurularımızın hâl sonuçlanmamasını manidar bulmaktayız. tüm devlet birimlerini, yaşadığımız terör saldırılarının aydınlatılması konusunda tekrar göreve davet ediyor, oyuncumuz mehmet topal ve ailesine, tüm fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

fenerbahçe takım otobüsü de 4 nisan akşamı trabzonspor maçının sonrasında istanbul'a dönmek için rize'den trabzon havalimanı'na giderken silahlı saldırıya uğramıştı. fakat failler hâlâ yakalanamadı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;