Avrupa

Merkel resmen Başbakan

Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Hristiyan Demokratik Birlik Partisi Genel Başkanı Angela Merkel, yeniden Başbakan seçildi

Konular: Almanya

hristiyan demokrat birlik partisi, sosyal demokrat parti ve hristiyan sosyal birlik partisi ile kurulan hükümetin başbakanı  beklendiği gibi hristiyan demokratik birlik partisi genel başkanı angela merkel oldu. iktidar partilerinin ezici üstünlüğe sahip olduğu parlamentoda oylamaya katılan 621 milletvekilinin  462’si merkel’in başbakanlığına evet oyu verdi. böylece merkel 2005 ve 2009 yıllarının ardından üçüncü kez başbakan seçilmiş oldu.

merkel, federal meclis'teki oylamanın ardından cumhurbaşkanı joachim gauck'tan atama belgesini almak üzere bellevue sarayı'na gitti. atama belgesini aldıktan sonra parlamentoya dönecek olan merkel, burada yemin edecek. başbakan merkel liderliğindeki muhafazakar-sol koalisyon hükümetinde yer alacak bakanlar da gün içerisinde cumhurbaşkanı gauck'tan atama belgelerini alacak ve kabine ilk toplantısını bugün yapacak.

uzun süren koalisyon görüşmelerinin ardından kurulan hükümette ilk kez türkiye kökenli bir bakan da bulunuyor. sosyal demokrat parti genel başkan yardımcısı aydan özoğuz, göç, mülteci ve uyumdan sorumlu devlet bakanı olarak merkel ile çalışacak.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;