Bilim-Teknoloji

Microsoft Cyanogen ile işbirliği yapıyor

Microsoft, bir süredir iddia edilen Android işletim sistemi sürümü Cyanogen ile işbirliğini resmen duyurdu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Cyanogen işletim sistemi Microsoft ürünleriyle ön yüklü olarak gelecek
Cyanogen işletim sistemi Microsoft ürünleriyle ön yüklü olarak gelecek [Fotoğraf: Cyanogen]

kısa bir süre önce microsoft’un özelleştirilmiş android sürümü üreten cyanogen’i satın alacağı iddia edilmişti. android’e özel sürüm üretmeleri ile tanınan cyanogen, resmi bir açıklama ile microsoft ile işbirliklerini duyurdu. 

buna göre cyanogen, içinde bazı microsoft ürünlerinin yüklü geldiği özel bir android sürümü hazırlayacak. cyanogen işletim sisteminde yüklü olarak gelecek uygulamalar arasında skype, bing, office ve benzeri microsoft çözümlerinin yer alacağı açıklandı.

özellikle android işletim sisteminden memnun olmayan ya da üretici firmaların güncelleme vermediği telefonlara yeni özellikler kazandırmasıyla tanınan cyanogen, bir süre önce android işletim sistemini google’dan kurtaracağını açıklamıştı. 

microsoft her ne kadar kendi mobil işletim sistemine sahip olsa da rekabette geri kalmamak için farklı işletim sistemlerine cyanogen örneğinde olduğu gibi çalışmalarla destek oluyor. firma elinde tuttuğu bazı patentlerle satılan her android cihazdan belli oranda pay da alıyor. 

kaynak: al jazeera   

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;