Bilim-Teknoloji

Microsoft yeni tarayıcı hazırlığında

Yazılım devi Microsoft'un daha hafif ve basit bir tarayıcı üzerinde çalıştığı iddia edildi. Yeni internet tarayıcısı Internet Explorer yerine kullanılacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Windows işletim sistemlerinde standart olarak Internet Explorer tarayıcısı bulunuyor
Windows işletim sistemlerinde standart olarak Internet Explorer tarayıcısı bulunuyor [Fotoğraf: Microsoft]

microsoft'un işletim sistemlerinde kurulu olarak gelen ve zaman zaman başının ağrımasına yol açan tarayıcısı internet explorer'ın yerine daha basit ve hafif bir tarayıcı üzerinde çalıştığı iddia edildi.

zdnet internet sitesinin haberine göre kod adı spartan olan yeni tarayıcı halen kullanımda olan internet explorer'ın yerini alacak. yeni tarayıcının firmanın 2015'te kullanıma sunması beklenen windows 10 işletim sistemi ile birlikte piyasaya sürüleceği düşünülüyor.

haberdeki iddiaya göre internet explorer 11, geriye doğru uyumluluk olması adına windows 10 işletim sisteminde bulunacak. iddialara microsoft tarafından bir yorum yapılmadı. ancak firmanın 21 ocak 2015 tarihinde abd'de düzenleyeceği etkinlikte windows 10'un özellikleriyle yeni tarayıcıyı resmi olarak duyurması bekleniyor.

kaynak: zdnet

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;