Mısır'da darbe dönemi

Mısır'da 'sosyal medya' baskısı

İçişleri Bakanlığı, Müslüman Kardeşler’e mensup olduğu iddia edilen yedi kişinin sosyal medya üzerinden güvenlik güçlerini hedef gösterdiği ve şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

Konular: Ortadoğu
Mısır yönetimi darbe karşıtlarının sosyal medya üzerinden organize olmasını engellemeye çalışıyor. [AFP]

gözaltına alınan kişiler sosyal medya üzerinden güvenlik güçlerinin kişisel bilgilerini paylaşmakla da suçlandı.

bu kişilerin güvenlik güçlerini hedef gösteren internet sayfalarının yöneticisi olduğu iddia edilen açıklamada, ofislerinde yapılan aramalarda kesici aletler ile broşürler ele geçirildiği ve bilgisayarlarına el konulduğu belirtildi. 

müslüman kardeşler hukuk komitesi üyesi eymen nahid anadolu ajansı’na yaptığı açıklamada, "suçlanan kişilerin müslüman kardeşler’e mensup olduğu konusu netlik kazanmadı. müslüman kardeşler asla şiddete ve provokasyona çağırmaz" ifadelerini kullandı.

ülkede ‘sosyal medya suçlarından’ daha önce de 10 kişi gözaltına alınmış, darbe rejimi, facebook ve twitter üzerinden şiddeti kışkırtan mesaj atanların tutuklanacağını duyurmuştu.

mısır’da hüsnü mübarek’in devrildiği 25 ocak devriminde sosyal medya önemli rol oynamıştı.

mısır yönetimi bu kez darbe karşıtlarının aynı şekilde organize olmasını engellemeye çalışıyor.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;