Suriye'de iç savaş

Muhalifler İHA düşürdü

Suriye'de muhalifler, rejim ordusuyla çatışmaların devam ettiği Halep'in güney kırsalında bir insansız hava aracını düşürdü. İHA'nın Türk savaş uçaklarınca düşürülen hava aracına benzerliği dikkat çekiyor.

Suriye’de muhalif Ceyşul Mucahidin grubu, Halep’in güney kırsalında bir Rus gözetleme uçağını düşürdüğünü söyledi. [Fotoğraf: youtube ekran görüntüsü]

suriye’de muhalif ceyşul mucahidin grubu, halep’in güney kırsalında bir rus gözetleme uçağını düşürdüklerini duyurdu. insansız uçağın görüntüsünü internet üzerinden paylaşan muhalif grup, iha'nın rus yapımı olduğunu öne sürdü. insansız uçağın, geçen cuma türk savaş uçakları tarafından düşürülen iha'ya benzerliği dikkat çekiyor.

geçtiğimiz cuma günü, suriye sınırından türkiye hava sahasına giren milliyeti bilinmeyen bir insansız hava aracı da türk savaş uçakları tarafından düşürüldü. başbakan davutoğlu, düşürülen iha'nın rus yapımı olduğunu açıklarken, rusya, "tüm insansız hava araçlarımız planlandığı gibi faaliyetlerini sürdürmektedir" açıklamasını yapmış, bir abd'li yetkili, 'rusya'ya ait olmasından şüpheleniyoruz" demişti.

söz konusu bölgede muhalifler, rejimin güçleriyle çatışmaya devam ediyor. lübnan hizbullah'ı ve şii milislerin desteklediği esed güçleri, halep'in güney kırsalında günler önce muhaliflere karşı büyük bir saldırı başlatmıştı. muhalifler cephe hattında onlarca rejim askerini öldürdüklerini duyurmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;