Avrupa

Mülteci gemisinden yardım çağrısı

600'den fazla kaçak göçmeni taşıyan Moldova bandıralı yük gemisi Yunanistan'ın Korfu Adası açıklarında alarm verdi. Bölgeye bir fırkateyn ve kurtarma helikopterleri gönderildi.

Konular: Avrupa
Yunanistan-İtalya arası kaçak göçmen trafiğinin en yoğun olduğu bölge. [AP-Arşiv]

yunanistan'ın korfu adası açıklarında çok sayıda kaçak göçmeni taşıyan bir geminin alarm verdiği bildirildi.

yunanistan denizcilik ve ege bakanlığı, korfu adası'nın batısında tehlike sinyali veren gemide 600'ün üstünde kaçak göçmen bulunduğunu ve bölgeye "navarino" fırkateyni ile sikorsky s-70 tipi bir helikopterin hareket ettiğini açıkladı.

olay yerine sahil güvenlik ekiplerine ait iki super puma helikopterinin gönderildiği kaydedildi.

yunan medyasına yansıyan ilk haberlerde geminin güvertede silahlı kişilerin bulunması nedeniyle yardım istediği bildirilmişti. 

kaynak: reuters, anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;