Kafkasya

'Mülteci ve suçluları ayıralım'

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Türkiye’deki Çeçenlerin sınıflandırılması için yardım edebileceğini söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

'İşbirliğine hazırız'

'Türkiye'yi tehdit ediyor'

'Mülteci adı altında sığınıyorlar'

Kadirov, direnişçilerin mülteci adı altında Türkiye’de istirahat ettiklerini öne sürüyor. [AFP]

ajans kafkas internet istesinin haberine göre pazar günü başkent caharkale’de (grozni)  gazetecilere açıklamada bulunan kadirov, türkiye’deki çeçenleri ‘mülteci’ ve ‘suçlular’ şeklinde ayırarak türkiye’ye yardımcı olmaya hazır olduklarını açıkladı.

kadirov, “kimin mülteci, kimin suçlu olduğunun belirlenmesi için türkiye yönetimi ve ilgili kanallarla işbirliğine hazırız” dedi.

geçtiğimiz günlerde, rusya federasyonuna bağlı çeçenistan'daki resmi hükümeti tanımayan kişilerce oluşturulan kafkasya emirliği lideri doku umarov, türk yetkililerin türkiye’de bulunan kuzey kafkasyalı direnişçilerin öldürülmelerine seyirci kalmamalarını istemişti. 

çeçenlere yönelik saldırılara karşı önlem alınmasını isteyen umarov,  “siz bu önlemleri alma durumunda değilseniz, allah’ın yardımıyla biz bu önlemleri alırız” diye konuşmuştu.

'mülteci adı altında'

umarov’un açıklamalarını eleştiren kadirov ise “umarov, direnişçilerin türkiye’de tedavi olduklarını, dinlendiklerini ve yaşadıklarını itiraf ediyor, üstelik türkiye yönetimine neyi nasıl yapması gerektiğini öğretme küstahlığında bulunuyor ve tehditler savuruyor” dedi.

kadirov direnişçilerin mülteci adı altında türkiye’de istirahat ettiklerini öne sürüyor.

son olarak zeytinburnu’nda meydana gelen saldırıda parkta oturan çeçen uyruklu üç kişiye ateş açılmıştı. musaevi berkkhazh, rustam altemirol, zavrbek amriev isimli kişiler olay yerinde hayatını kaybederken, saldırgan ya da saldırganlar hızla olay yerinden kaçmıştı.

türkiye'deki çeçenlerin haklarıyla ilgilenen insani müdafa ve kardeşlik derneği (imkan-der) yöneticilerinden ömer saldırının rus gizli servisi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmişti.

kaynak: ajans kafkas

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;