Genel seçim

Murat Özçelik: Aday olmak istedim ama listeye alınmadım

CHP'den aday gösterilmeyen ve istifasını sunan Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, 'aday olmak istediğini ancak listeye alınmadığını' söyledi. CHP'li Bülent Tezcan, Özçelik'in 'kendi isteğiyle aday olmadığını' söylemişti.

chp'den milletvekili gösterilmeyen ve bugün genel başkan yardımcılığı'ndan istifa eden murat özçelik, adaylık için başvurduğunu ancak listeye konmadığını söyledi. 

chp'nin aday listesini ysk'ya teslim eden bülent tezcan, özçelik'in kendi isteğiyle aday olmadığını söylemişti. 

al jazeera'ye konuşan özçelik, "aday oldum ama listelere konmadım. myk'dan ve genel başkan yardımcılığı'ndan istifa ettim. kürt sorununun çözümüyle ilgili görüşlerim chp içinde de, dışarıda da bazı çevrelerce kabul görülmedi" 

chp'de 128 isim yerini korudu

chp'de 7 haziran genel seçiminde milletvekili seçilen 131 ismin 128'i yerlerini korudu. yerlerini koruyamayan üç isim, murat özçelik ile tokat milletvekili orhan düzgün ve gaziantep milletvekili mehmet şeker.  chp 7 haziran’da tokat’ta birinci sıraya koyduğu ve seçilen orhan düzgün’ü aday göstermedi. tokat’ta birinci sıraya emekli öğretmen kadim durmaz geldi. gaziantep'te ise eski milletvekillerinden arif ekici birinci sıraya konuldu. 7 haziran’da birinci sırada olan mehmet şeker dördüncü sıraya konulunca adaylıktan çekildi.

bekaroğlu listede öne alındı

basın-iş'in eski genel başkanı ve chp genel başkan yardımcısı yakup akkaya ve genel başkan yardımcısı prof. dr. seyhan erdoğdu, chp'nin milletvekili listelerinde öne çıkan yeni isimler oldu. akkaya, istanbul 1'inci bölge 11'inci sıradan, erdoğdu, istanbul 3'üncü bölge 10'uncu sıradan milletvekili adayı gösterildi.

erdoğdu'nun seçim bölgesinde kadınlar lehine bir başka değişiklik de sibel özdemir için oldu. 7 haziran seçimlerinde 10'uncu sırada yer alan sibel özdemir, kontenjan adaya ayrılan 9'uncu sıraya getirildi.

istanbul 3. bölge 9. sırada sınırda seçilen prof. dr. mehmet bekaroğlu ise 7. sıraya çekildi, böylece seçilmesi garantilenmiş oldu.

chp'nin akademisyen kökenli adayları arasında yer alan ve abd'de uzun süre çalışmalarını sürdüren prof. dr. kenan köymen, rize'de ilk sırayı aldı. rize'de köymen'in ardından çetin keçeli ve ali şahinler de listeye girdi.

ali balkız da aday

bolu'da ise akademisyen mehmet burak cop, 3'üncü sıradan 2'inci sıraya getirildi. gazeteci naci sapan diyarbakır 1'inci sıra, uzun süredir chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda bulunan fatih gürsul ise elazığ 1'inci sıra milletvekili adayı oldu.

van'da ilk sırayı cemal şen, kahramanmaraş'ta ilk sırayı eski rtük üyesi gazeteci ali öztunç aldı. eski milletvekillerinden mevlüt aslanoğlu'nun oğlu eren aslanoğlu, malatya 2'nci sıra milletvekili adayı gösterildi.

şanlıurfa'da ise ilk sıra, eski parlamenter mehmet vedat melik'in oldu. parti meclisi üyesi ve alevi bektaşi federasyonu başkanlarından fevzi gümüş, istanbul 3'üncü bölge 11'inci sıradan milletvekili adayı oldu.

alevi bektaşi federasyonu başkanlarından ali balkız ise ankara 8'inci sıradan aday gösterildi.

28 genç aday var

kayseri'de chp'nin "efsanevi belediye başkanı" olarak nitelendirilen merhum niyazi bahçecioğlu'nun oğlu ibrahim bahçecioğlu, ikinci sıra adayı oldu.

aday listesinde 425 erkek, 125 kadın yer aldı. adayların 13'ü ilkokul, 11'i ortaokul, 79'u lise, 447'si ise üniversite mezunu. 28 genç adayın olduğu chp listesinde, 14 seçim bölgesinde ise ilk sırada kadınlar yer aldı.

kaynak: chp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;