Mustafa Sarıgül

Nazlı İnönü: Sarıgül ölümle tehdit etti

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü, önceki başkan Mustafa Sarıgül’ün, oğullarını ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. İnönü, eşinden istifa ederek yerini yardımcısı Emir Sarıgül'e bırakmasının istendiğini söyledi. Sarıgül iddiayı reddetti.

Şişli Belediyesi'ndeki gerilim Nazlı İnönü'nün iddialarıyla artmıştı. [Fotoğraf: Mustafa Değirmenci / Al Jazeera Türk]

chp şişli belediye başkanı hayri inönü’nün eşi doçent nazlı inönü, hürriyet gazetesine verdiği röportajda, şişli belediyesi'nin eski başkanı mustafa sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini söyledi. nazlı inönü eşinin başkanlıktan istifa etmesinin istendiğini, yerini mustafa sarıgül’ün oğlu emir sarıgül’e bırakmasının talep edildiğini anlattı. inönü özellikle çocuklarının hayatından endişe ettiklerini belirtti. mustafa sarıgül ise yaptığı açıklama ile iddiaları reddetti ve partisinin yıpratılmasının amaçlandığını söyledi.

hayri inönü de daha önce de bizzat tehdit edildiğini öne sürmüş, ardından “şu an için tehdit edilmedim” diyerek daha önce tehdit gördüğünü ima etmişti.

“mafya tuttuğunu söylemiş”

istanbul üniversitesi felsefe bölümü’nde mantık anabilim dalı öğretim üyesi olan doç. nazlı inönü “mustafa sarıgül sizi tehdit etti mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“evet, eşimle konuştuğunda. oğullarım abd’de oturuyorlar. ikisi çalışıyor, biri okuyor. eşim geçen ay belediyede bazı değişiklikler yapmıştı. değişikliklerde tehdit etmiş ve oğullarımıza new york’ta 750 bin dolara mafyadan adam tuttuğunu söylemiş. onun üzerine eşim apar topar abd’ye gitti, çocukları bilgilendirmek amacıyla. ve beni kaçıracağını da ima etmiş, ‘nazlı hoca’yı aldırıyorum şimdi’ demiş. ben bir gün eve gelmedim. eve gidemedim, başka bir yerde kaldım o gece. devamlı arıyorlardı, telefonumu açmadım. emir, mustafa sarıgül beni arıyorlar. neredeyim, işte herhalde ne yapacaklarsa... bizim şoförü de aradılar, ona da açmayın, dedim. yerimi bulmasınlar diye. ertesi akşam hayri geldi, ‘ben yarın abd’ye gidiyorum’ dedi. ben zaten o gün savcılığa gidiyordum, çağlayan adliyesi’nde durdurdu eşim beni. ‘gitme’ dedi.”

“sarıgül’ün mesajı”

nazlı inönü, eşinin itidalli davranmasını istemesi üzerine şikâyetçi olmaktan vazgeçtiğini söylüyor:

“panikle hareket etme, bir gün düşün. yarın bakarız’ dedi. kendisi ankara’daydı ve ben istanbul’da yalnızdım. ayrıca bana cep telefonumdan da mesaj attı sarıgül. ertesi sabah atmış. ‘benim çocuklarım uyumadılar, mutsuzlar. seninkiler mutlu olsun...’ diye bir mesaj.”

“hayri’ye küfretmiş”

Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü
[[Fotoğraf: Hürriyet]]

nazlı inönü bu sorunların sebebi olarak eşinin belediyede görevli bazı isimleri görevden almasını gösteriyor ve şunları söylüyor:

“emir sarıgül’ün (başkan yardımcısı) bazı görevlerini almış. 10-12 müdürün görevini değiştirmiş. bu da normaldir değil mi? her belediye başkanı kendi istediği kişilerle çalışır. bütün kıyamet, yüzde 100 legal olan, haklı olarak yaptığı görev değişiklikleri yüzünden koptu. hayri değişikliklerin yapıldığı 4 kasım salı günü ankara’ya gitmişti. chp’nin grup toplantısı vardı. o akşam sarıgül aradığında, hayri, kemal kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürünün yanındaymış. açmayınca özel kalem’in cep telefonundan arayıp hayri’yi istemiş. hayri’ye ağza alınmayacak küfürler etmiş. hayri tabii ki kapatmış telefonu yüzüne. istenirse bunlar özel kalem’in telefon kayıtlarından bulunabilir.”

"senin çocuklarına new york’tan mafya tuttum"

inönü, sarıgül’ün ertesi gün de eşini tehdit ettiğini öne sürüyor:

“sarıgül ertesi gün atlayıp ankara’ya gitti. adını vermek istemediğim bir milletvekili bir görüşme ayarlamış. o milletvekili gelmemiş toplantıya. onun üzerine sarıgül’le yalnız kalmış hayri. sarıgül, ‘cep telefonlarını dışarıda bırak’ demiş. ve işte bu tehditleri savurmuş. ‘sen benim 40 yıllık politik kariyerimi mahvedemezsin. bunu hayatınla ödersin’ demiş. çocuklarımızla ilgili de ‘dün akşam bana 750 bin dolara mal oldu. senin çocuklarına new york’tan mafya tuttum. sana düğün müğün yaptırmam. şimdi nazlı hoca’yı aldırıyorum’ demiş. hayri hemen beni aradı, ‘eve gitme bu akşam’ diye. böyle kötü şeyler yaşadık. mafyavari tehditler. bizim çocuklar detroit’teler. çok fakir, güvenilir bir yer değil. aklım gitti. düşünün, bütün olay şişli’de birkaç müdürün yeri değişti diye.”

nazlı inönü, eşinin bu olayın ardından çocuklarına göz kulak olmak için abd’ye gittiğini ama bir tehditle karşılaşmadığını söyledi.

“oğlunu aday gösterseydi”

nazlı inönü bu tehditlerin ana gerekçesi olarak, emir sarıgül’ün belediye başkanlığı koltuğuna oturtulmak istenmesini gösteriyor:

“tabii yorum yapmam gerekirse çıkar ilişkileri var personelle herhalde. demokrasilerde babadan oğula geçmez hiçbir mevki. hele belediye başkanlığı. 15 sene belediye başkanlığı yapmış. madem oğluna vermek istiyordu, oğlunu aday gösterseydi. sonradan hayri’yi zorlayıp, istifa ettirip, emir’i geçirmek istiyor yerine… hayri seçilmiş bir belediye başkanı. emanetçi bir belediye başkanı değil. teklif ettiğinde dördümüz; emir, mustafa, hayri ve ben. hayri’ye başkan adaylığını teklif etti. ‘emir de yanınızda yardımcı olur’ dedi. bu kadar yani. emanetçi gibi laflar söyleniyormuş. katiyen öyle şeyler konuşulmadı.”

inönü bu olayların ardından evlerinde huzur kalmadığını, hayri inönü’nün de yetkilerini kullanamayarak çalışmasına engel olunduğunu da savundu. sarıgül ailesini, oğullarının yakında gerçekleşecek düğününe de çağırmadıklarını söyledi. inönü bu tehditlerin kanıtlanmasının tek yolunun chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürünün cep telefonu kayıtlarının incelenmesi olduğunu söylüyor.

sarıgül'den açıklama: chp’yi yıpratmaya yönelik çirkin bir oyunun parçası

şişli belediyesi'nin eski başkanı mustafa sarıgül röportajın yayınlanmasının ardından bir açıklama yaptı ve nazlı sarıgül’ün iddialarını reddetti. sarıgül'ün twitter'da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"bugünkü hürriyet gazetesinde yer alan bir haberde, şişli belediye başkanı hayri inönü’nün eşi nazlı inönü, şahsımla ilgili gerçek dışı suçlama ve iftiralarda bulunmaktadır. söz konusu suçlamalar tamamen gerçek dışıdır ve çirkin bir iftiradan ibarettir. hayri inönü, belediye başkanı olduğum son beş yıl boyunca şişli belediye meclisi’nde meclis üyesi olarak görev yaptı. meclis çalışmalarını birlikte yürüttük ve  kendisini bir gün olsun yanımdan ayırmadım.

hayri inönü o dönemde belediyenin bütün hesaplarını denetleyen ve onaylayan denetim komisyonu’nda da görev yaptı. ayrıca meclis hukuk komisyonu üyeliği de yaptı. hayri inönü’yü şişli’ye belediye başkan adayı olarak bizzat ben kendim önerdim. eşi nazlı hanım da o dönemde defalarca bana gelip, bazı dostlarımın da yanında hayri bey’i önerdiğim için teşekkür etti.

milletvekilimiz sayın ihsan özkes'in de huzurunda yapılan görüşmelerde farklı konuşup, daha sonra gerçek dışı suçlama ve iftiraya kalkışmak nasıl bir ruh halidir, doğrusu anlamak mümkün değil. bir kez daha kamuoyu bilmelidir ki, şahsıma yönelik suçlamaların gerçekle uzak yakın bir ilgisi yoktur ve tamamen iftiradan ibarettir. son dönemde bu konudaki açıklamaları yan yana koyduğumuzda; bunun şahsımı ve mensubu bulunduğum chp’yi yıpratmaya yönelik çirkin bir oyunun parçası olduğunu düşünmemek elde değildir.

ben, yurttaşlarımıza olan saygım ve partimizin çıkarları gereği bugüne kadar hiç konuşmadım. yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için yerel seçimden bu yana belediye binasına dahi gitmedim. şimdi böylesi bir iftirayla karşılaşmış olmaktan dolayı çok üzüntülüyüm; bu suçlama ve iftiraları kamuoyu önünde kesinlikle reddediyorum. avukatlarım bu konuda gerekli işlemleri başlatacak ve yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım. onca yıllık siyasi emeğimin ve onurumun bu şekilde çiğnenmek istenmesine asla izin vermeyeceğim."

kaynak: hürriyet ve twitter

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;