ABD - Rusya ilişkileri

Obama ile Putin, Ukrayna ve Suriye’yi konuştu

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda Suriye ve Ukrayna'yı görüştü.

beyaz saray sözcüsü josh earnest, abd başkanlık uçağı air force one’da gazetecilere yaptığı bilgilendirmede, abd başkanı barack obama ve rusya devlet başkanı vladimir putin’in suriye ve ukrayna konusunu ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

görüşmenin büyük bir kısmında ukrayna konusunu konuşan iki liderin, rusya’nın minsk anlaşması altındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini görüştüklerini belirten earnest, ukrayna’nın doğusunda rusya yanlısı ayrılıkçıların desteklenmesinin sona erdirilmesinin de konuşulduğunu ifade etti.

obama ve putin’in suriye meselesine siyasi çözüm bulma çabalarını da ele aldıklarını belirten earnest, başkan obama’nın, sorunun çözümüne yönelik diplomatik görüşmelerde moskova yönetiminin yapıcı rolünü hatırlattığını belirtti.

obama ve putin en son antalya’da kasım ayında yapılan g-20 zirvesi kapsamında görüşmüştü.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;