Kobani

Önce patlama, ardından şiddetli çatışma

Kobani’de biri Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınında olmak üzere bomba yüklü iki araç patladı. Daha sonra Kobani’nin farklı noktalarında şiddetli çatışmalar oldu.

Konular: Suriye, Ortadoğu

kobani'de akşam saatlerine doğru bomba yüklü iki araç patladı. ajanslar patlamaların işid tarafından gerçekleştirilen intihar saldırısı olduğunu duyurdu. al jazeera türk'e bilgi veren pyd eşbaşkanı asya abdulah ise işid'in kent merkezine bomba yüklü araçlarla saldırı yapmak istediğini, ancak kendilerinin bu araçları imha ettiğini söyledi. 

patlamaların ardından kasabanın çeşitli noktalarında şiddetli çatışmalar başladı. 

Kobani'de çatışmalarda yaralanan 11 kişi Suruç'a getirilerek tedavi altına alındı. [Fotoğraf-AA]

patlamalar ve çatışmada yaralanan 11 kişi akşam saatlerinde mürşitpınar sınır kapısı'na getirildi. kimlik kontrolünden sonra türkiye'ye alınan yaralılar suruç devlet hastanesi'ne kaldırıldı. anadolu ajansı yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğunu bildirdi. 

işid'in suriye'nin türkiye sınırındaki kürt kasabası kobani'ye yönelik saldırıları 16 eylül'de başladı. bir süredir abd öncülüğündeki koalisyon güçleri havadan kobani ve çevresindeki işid hedeflerini vuruyor. pazar akşamı da abd uçakları kobani'yi savunan ypg güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı attı, türk dışişleri kaynakları, türkiye topraklarından kobani'ye silah ve peşmerge geçişinin de pazar akşamı itibariyle başladığını açıkladı. dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu da, peşmergenin destek için kobani’ye geçişine yardımcı olduklarını söyledi.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;