Pakistan'ın sessiz savaşı

Pakistan'da idam cezası geri geliyor

Pakistan'ın kuzeyindeki Peşaver'de Taliban'ın bir okul basıp 132'si çocuk 145 kişiyi öldürmesinin ardından Başbakan Navaz Şerif ülkedeki idam cezalarının uygulunmasını engelleyen moratoryumu kaldırdı.

Pakistan'daki okula saldırının ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. [Fotoğraf: REUTERS]

ülkede idam cezası olsa da 2008'de cezanın infazını erteleyen moratoryum getirilmişti. hükümet sözcüsü muhiddin vani, moratoryumun kaldırılmasıyla ilgili olarak "başbakan onayladı" açıklamasını yaptı. pakistan idam cezalarına moratoryum getirilene kadar dünyada çin, suudi arabistan, iran ve abd'nin ardından idam cezalarının uygulandığı ülkeler arasında beşinci sıradaydı. 

ülkede idam cezalarına en çok karşı çıkan liderlerden benazir butto'nun eşi asif ali zardari 2008'de devlet başkanı seçilince cezalara moratoryum getirmişti. moratoryum her üç ayda bir yenileniyordu. ancak 4 kasım 2012'de silah arkadaşını öldürmekle suçlanan muhammed hüseyin adlı bir askerin davasında kaldırılmış ve hüseyin miyanvali'deki bir cezaevinde asılarak idam edilmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;