Türkiye

Papa Sultanahmet’te dua etti

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Ankara’dan sonra İstanbul’a geldi. Sultanahmet Camii’nde dua eden Papa, Ayasofya Müzesi’ni de ziyaret etti.

Konular: Türkiye
İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, karşıladığı Papa’ya Sultanahmet Camii hakkında bilgi verdi. [Fotoğraf: AA]

türkiye ziyaretinin ikinci gününde ankara’dan istanbul’a gelen papa franciscus, atatürk havalimanı’nda resmi törenle karşılandı. papa, kendisini karşılayan fener rum patriği bartholomeos ile kucaklaştı. papa, önce sultanahmet camii’nde dua etti. istanbul müftüsü rahmi yaran, karşıladığı papa’ya cami hakkında bilgi verdi. papa franciscus, yaran ile birlikte yaklaşık 3 dakika boyunca dua etti. papa daha sonra ayasofya müzesi’ne girdi.

papa franciscus, şişli'deki saint esprit (kutsal ruh) katolik kilisesi'ndeki ayine katıldı. 

franciscus, akşam saatlerinde de fener rum patrikhanesi'ni ziyaret etti. papa ile patrik bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak. papa ve patrik bartholomeos daha sonra aya yorgi patrikhane kilisesi'nde dua edecek.

papa ziyaretinin son günü olan 30 kasım'da fener rum patrikhanesi'ne gidecek ve bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atacak, birlikte öğle yemeği yiyecek. istanbul'daki temaslarının ardından papa franciscus pazar akşam saatlerinde türkiye'den ayrılacak.

katolik aleminin ruhani lideri papa franciscus, dün cumhurbaşkanlığı sarayı'nda cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ile görüşmüştü.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;