Soma'da Facia

Parti liderleri Soma'daydı

Maden faciası sonrası parti liderleri Soma’yı ziyaret etti. HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak ve DSP lideri Masum Türker'in yanı sıra CHP’nin eski lideri Deniz Baykal da Soma'daydı.

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal perşembe günü olay yerinde incelemelerde bulundu. [Fotoğraf:AA]

chp’nin eski genel başkanı ve antalya milletvekili deniz baykal, olayın yaşandığı madeni ziyaret etti. daha sonra enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız ile görüşen baykal çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

chp’li vekil olayın siyasi çekişme malzemesi yapılmaması gerektiğinin altını çizdi ve yaşanan felaketin kader olarak görülemeyeceğini söyledi.

baykal "kimse kimseyi buradan yola çıkarak bir siyasi suçlama hedefi haline getirmesin ama bu olay karşında kimse ‘ne yapalım kaderin gereğidir' diyerek bu olayın altında ne yatıyor, niçin olmuştur, nasıl önlenebilir bir daha olmaması için ne yapmak lazım, nerede hata yapılmış, nerede ihmâl vardır; bunu araştırmaktan vazgeçmemelidir” diye konuştu.

13 mayıs’ın "yeraltı maden işçisinin can güvenliği günü" olarak ilân edilmesini öneren baykal, her yıl 13 mayıs’ta çalışanların can güvenliklerinin sorgulanması ve eksiklerin tespit edilmesi gerektiğini söyledi. baykal, bakan taner yıldız’ın da öneriyi uygun bulduğunu açıkladı.

tuncel: bu bir cinayettir

halkların demokratik partisi (hdp) eşbaşkanı sebahat tuncel, madene yaptığı ziyareti sonrası meydana gelen kazanın kader değil, önlenebilir iş kazası olduğunu söyledi.

ölü sayısının artmasından korktuklarını belirten tuncel olayı cinayet olarak nitelendirdi.

hdp eşbaşkanı şunları kaydetti:  

"madende kaç işçi var, durumları nedir konusunda kamuoyu net bilgilendirilmiş değil. türkiye hâlâ burada ne olduğunu bilmiyor ve merak ediyor. hdp olarak denetlemediği için, gerekli tedbirleri almadığı için hükümetin sorumlu olduğunu düşünüyoruz. gerekli tedbirler alınmış olsaydı bunlar olmayabilirdi. her yerde bunun takipçisi olacağız."

maden sahasında incelemelerde bulunan saadet partisi genel başkanı mustafa kamalak yetkililerden bilgi aldı.

tahriklerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen kamalak “bu yara, bu acı her bir vatandaşımızın acısıdır. kara elmas hiçbir zaman bugünkü kadar kararmamıştı. yürekler hiçbir zaman bu kadar yanmamıştı. milletimizin başı sağ olsun” dedi.

türker: daha sağlıklı yol haritası çizilmeli

dsp genel başkanı masum türker de perşembe günü felaketin yaşandığı soma kömür işletmeleri maden ocağı'nı ziyaret etti.

türker hayatını kaybeden işçiler için “vefat eden arkadaşlarımız bizim için bir maden şehididir” dedi.

dsp lideri yaşanan  facianın gelecekte alınacak önlemlerle ilgili daha sağlıklı yol haritası çizilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu belirtti.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;