Soma'da Facia

Peres’den Gül’e başsağlığı

İsrail Devlet Başkanı Peres, Cumhurbaşkanı Gül’e gönderdiği mektupta Soma'da ölen işçiler için başsağlığı diledi ve İsrail’in her türlü yardıma hazır olduğunu vurguladı. Pakistan ise Soma faciası nedeniyle bir günlük yas ilan etti.

aa peres gül main
İsrail Devlet Başkanı Perez Cumhurbaşkanı Gül'e başsağlığı mesajı gönderdi. [AA-ARŞİV]

peres, mektubunda ‘trajik zamanlarda birbirimize yardım etmek için elimizden geleni yapmalıyız, türkiye’ye yardım etmeye hazırız’ dedi.

peres, mağdurlar, aileleri ve mahsur kalanlar için dua ettiklerini de mektubuna ekledi. 

israil devlet başkanı mektubu resmi twitter hesabından da yayınladı. 

abd de başsağlığı diledi

beyaz saray sözcüsü jay carney soma'daki kazayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "200'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlercesinin mahsur kaldığı soma'daki kömür madeni patlamasının sonrasında bugün dualarımız ve düşüncelerimiz türkiye halkıyla" dedi. carney şöyle devam etti:

"amerikan halkı adına, kurbanların ailelerine içten taziyelerimizi sunuyoruz ve kalan madencilerin sağ salim çıkabilmesini en güçlü biçimde diliyoruz. türkiye abd'nin yakın ve köklü bir dostu ve müttefikidir. gerek duyulduğu takdirde türk hükümetine yardım etmeye hazırız ve bu trajedi zamanında birlikte durmaya devam edeceğiz."

dışişleri bakanlığı sözcüsü marie harf da yazılı bir açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

"düşüncelerimiz ve dualarımız bu zorlu zamanda acı çekenlerle birlikte. devam eden kurtarma çalışmalarının başarılı olmasını ve yaralananların tamamen iyileşmesini umut ediyoruz. abd, bu ulusal yas döneminde türkiye'nin yanında yer almaktadır" 

pakistan'da bir günlük yas

pakistan ise, soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle bir günlük yas ilan etti.

pakistan başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, gerektiği taktirde dost ve kardeş ülke türkiye'ye her türlü yardımı yapmaya hazır olduğu kaydedildi. açıklamada, ülkede 15 mayıs perşembe gününün türk halkı ile dayanışma içinde olduklarını gösterme amacıyla yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceği belirtildi.

kktc'de iki günlük yas ilan edildi

kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nde de (kktc), manisa'nın soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle 15 ve 16 mayıs'ta iki günlük ulusal yas ilan edildi.

kktc dışişleri bakanı özdil nami, 15 ve 16 mayıs'ta ulusal yas ilan edildiğini belirterek 19 mayıs gençlik ve spor bayramı resmi törenleri dışındaki şenliklerin de iptal edildiğini duyurdu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;