Ekonomi

Petrol fiyatları düşüşünü sürdürüyor

Uluslararası Enerji Ajansı’nın petrol taleplerinin azalacağı tahmininde bulunması, Brent petrolü 2009 yılı Temmuz fiyatı olan 62 dolar seviyesine geriletti.

Konular: Piyasalar

2014 yılı ocak ayında 110 doların üzerinde olan brent petrolün varil fiyatı, 62 dolara geriledi. bu brent petrolün 2009 yılının temmuz ayından beri gördüğü en düşük fiyat oldu.

gerilemenin nedeni ise uluslararası enerji ajansı'nın (iea) 2015 için petrol talebi tahminini düşürmesi. iea, 2015 yılı küresel petrol talebi artış tahminini günlük 230 bin varil azaltarak 900 bin varile düşürdü.

uluslararası enerji ajansı (iea), küresel petrol talebinin gelecek yıl önceki beklentilere göre daha zayıf olacağı ve opec dışı üreticilerin sağladığı arzın daha büyük olacağı tahmininde bulunmuştu. iea böylece beş ay içinde dördüncü kez küresel petrol talebi beklentisini düşürmüş oldu.

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;