Diğer Sporlar

Phelps'e altı ay men

ABD Yüzme Federasyonu, alkollü araç kullandığı için gözaltına alınan olimpiyat şampiyonu Michael Phelps'e altı ay men cezası verdi.

Konular: Spor
Phelps, olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu. [Fotoğraf: AFP]

abd yüzme federasyonu (usa swimming), 30 eylül'de maryland eyaletinin baltimore kentinde alkollü araç kullandığı ve hız limitini aştığı için gözaltına alınan 29 yaşındaki yüzücüye, "federasyonun veya yüzme sporunun imajını ya da itibarını zedeleyecek" bir hareket yaptığı gerekçesiyle ceza verilmesi kararı aldı.

federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, disiplin kurallarını çiğnediğine hükmedilen phelps, 6 ay men cezası (6 nisan 2015'e kadar) almasının yanı sıra 2015 dünya su sporları şampiyonası'na gidecek abd milli takımı'na girme şansını da kaybetti.

22 madalyayla 'olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu' unvanının sahibi phelps ayrıca, federasyonca verilen ödenekten de 6 ay mahrum kalacak.

aktif sporu 2012 londra olimpiyatları'nın ardından bırakma kararı alan ancak 25 nisan 2014'te yeniden havuza dönen abd'li yüzücü, 30 eylül'de gözaltına alınmasından bir gün sonra, "yaptığım şeyin ne kadar yanlış olduğunu biliyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorum. herkesi düş kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm" diyerek özür dilemişti.

aynı nedenle 2004 yılında gözaltına alınan phleps, mahkemede savcıların iyi halini göz önünde bulundurulmasıyla denetimli serbest bırakılmış ve 18 aylığına trafikten men edilmişti. 2009'da ise marihuana içerken görüntülendiği için 3 ay spordan men cezası verilmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;