Diğer Sporlar

Pistorius Salı günü ev hapsine çıkacak

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmek suçundan 5 yıl hapis cezası alan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius Salı günü ev hapsine çıkacak.

Konular: Spor, Atletizm
Pistorius kız arkadaşını planlayarak öldürdüğü iddialarını reddetti. [Reuters]

olimpiyat ve paralimpik yıldızı geçen eylül ayında cezaevine gönderilmişti.

pretoria’daki kgosi mampuru hapishane’sinde bulunan pistorius’un 21 ağustos’da salıverilemesini adalet bakanı araya girerek son anda önlemişti.

pistorius, kanunlar gereği aldığı 6 yıl cezanın 10 ayını içerde tamamladı.

oscar pistorius, hapisten çıkınca amcasının pretoria’daki evinde kalacak. olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet ünvanını alan altın madalya sahibi pistorius, 2 yıla yakın süren dava sürecinde mal varlıklarını satıp avukat masraflarını ödemişti.

14 şubat 2013'te kız arkadaşını öldüren oscar pistorius, 2012 londra olimpiyatları'nda karbon fiber bacaklarıyla 400 metre yarışında yarı finale ulaşarak büyük gündem yaratmıştı.

Pistorius'un kullandığı protez bacakların yapısı dünyanın en hızlı hayvanı çitadan esinlendi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;