PKK

PKK operasyonları: 32 gözaltı

İstanbul’da, PKK'ya yönelik bir ay boyunca yapılan operasyonlarda çeşitli suçlara karıştığı öne sürülen 32 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda silah, yanıcı ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Konular: PKK, Türkiye

istanbul terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, pkk'ya yönelik 11 haziran'dan itibaren yaptığı çalışmalarda örgüt adına çeşitli suçlara karıştığını öne sürülen 32 kişiyi gözaltına aldı.

operasyonlarda 107 molotofkokteyli, 13 el yapımı patlayıcı, 2 tabanca, 7 adet pompalı av tüfeği, dürbün, 6.5 litre benzin ve 31 kar maskesi ele geçirildi.

müdürlük tarafından gözaltılar hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“pkk/kck terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında; 11.06.2015 tarihinden günümüze kadar gerçekleştirilen operasyonel çalışmalar sonucunda çeşitli ilçelerimizde terör örgütü adına, silahla adam yaralama, korsan gösteri eylemlerine katılma, molotofkokteyli ve havai fişek kullanmak suretiyle kamu malına zarar vermek, yağma, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt adına silahlı faaliyette bulunmak, 3136 sayılı kanuna muhalefet, torbacı tabir edilen kişilere cezalandırma adı altında yağma ve yağma neticesi elde edilen uyuşturucu maddelerin ticareti, terör örgütüne eleman aktarımında bulunmak, örgüt propagandası yapmak gibi faili meçhul olayların şüphelisi oldukları tespit edilen 32 kişi yakalanmıştır."

kaynak: istanbul emniyet müdürlüğü

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;