PKK

PKK, patlayıcı yüklü kamyon kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı, PKK'lı bir grubun Şırnak’ta özel bir kömür ocağına ait yaklaşık 400 kilo amonyum nitrat patlayıcı yüklü kamyonu kaçırdığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Arınç, "Cudi Dağı'na varmadan yakalanacaklarını tahmin ediyoruz" dedi.

PKK ile İ-KDP arasında bir gün süren çatışmaların ardından ateşkes sağlanmıştı. [Fotoğraf: DHA]

genelkurmay başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şırnak'ın silopi ilçesine bağlı aksu köyünde özel bir kömür ocağına ait yaklaşık 400 kilo amonyum nitrat patlayıcı yüklü kamyonun pkk tarafından kaçırıldığı belirtildi.

açıklamaya göre, pkk'lılar, kaçırdıkları kamyondan patlayıcı maddeleri indirip başka bir kamyona yüklediler. daha sonra kamyonu ve sürücüsünü serbest bıraktılar.

genelkurmay olayla ilgili araştırma ve tespit edildiğinde sorumluların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 23'üncü jandarma sınır tümen komutanlığı'nca, görümlü jandarma komando tabur komutanlığı'ndan dört jandarma komando timinin bölgeye sevk edildiğini duyurdu. ayrıca iki adet ah-1w taarruz helikopteri ve insanlı keşif uçağı görevlendirildi.

arınç: cudi dağı'na varmadan yakalanacaklarını tahmin ediyoruz

başbakan yardımcısı bülent arınç da bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kaçırılan maddenin cudi dağı istikametine götürüldüğünü ve oraya varmadan yakalanacaklarını tahmin ettiğini söyledi. arınç, "esasen nakledilen patlayıcı madde miktarı bunun üç katıdır. eğer bölgede güvenlik güçlerimiz bulunsaydı, böyle bir sevkiyatın özel güvenlikle olmayacağı biliniyor olsaydı bu durumla karşılaşılmayacaktı” dedi.

adana'da bir okulda türk bayrağı indirildi

genelkurmay ayrıca, adana'daki bir okulda türk bayrağının indirilerek parçalandığını açıkladı.

24 ekim'i 25 ekim'e bağlayan gece hürriyet mahallesi'nde yaşanan olayda ikiye bölünen bayrağın yarısı yere atıldı, diğer yarısı ise bulunamadı. açıklamada, bayrağı indiren kişi veya kişilerin henüz kimliğinin saptanamadığı belirtildi.

yerel yöneticiler ise bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

kaynak: genelkurmay başkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;