Türkiye Süper Ligi

Rize evinde ilk kez galip

Konuğu Eskişehirspor'u 3-0 yenen Çaykur Rizespor, bu sezon ligde iç sahada ilk kez kazanarak düşme hattının bir sıra üzerine çıktı.

Konular: Spor, Futbol
Çaykur Rizespor, 1 Şubat'taki Gençlerbirliği maçından beri galibiyet alamıyordu. [Fotoğraf: AA]

çakur rizespor'un gollerini henüz ikinci dakikada deniz kadah, 14'üncü dakikaya eren albayrak ve 52'nci dakikada kyle lafferty attı. eskişehirspor raheem lawal'in 18'inci dakikada direkt kırmızı kart görmesiyle maçın büyük bölümünü 10 kişi oynadı.
 

22. HAFTA

galatasaray 3-1 erciyes
gençlerbirliği 0-0 sivas
çaykur rize 3-0 eskişehir
konya 1-1 fenerbahçe
akhisar 0-2 başakşehir
gaziantep 0-2 kasımpaşa
bursa 2-1 mersin
beşiktaş 2-2 balıkesir
trabzon 3-2 karabük

bu sonuçla, üç hafta aradan sonra galibiyet alan çaykur rizespor, puanını 21'e yükseldi. karadeniz ekibi, sondan üçüncü basamağı dün galatasaray'a yenilen erciyes'e bırakıp düşme hattının bir sıra üzerine çıktı.

lige tutunma mücadelesi veren bir başka ekip eskişehirspor ise 22 maç sonunda 23 puanda kaldı.

çaykur rizespor teknik direktörü hikmet karaman, "bu galibiyetle negatif olan 'sahasında hiç kazanamayan takım' unvanını sildik. bu galibiyetle iki basamak yukarı çıktık ama iki hafta sonra iki basamak aşağı inebiliriz. rakiplerimiz var. teknik ekip, yönetim ve oyuncularla minimum hata ile yola devam etmeliyiz" diye konuştu.

eskişehirspor teknik direktörü michael skibbe ise "ilk dakikalarda yediğimiz iki gol ve kırmızı kart bizi çok üzdü, mağlubiyete sürükledi. ikinci yarıda mücadeleyle savaşmaya çalıştık. rakip daha iyiydi. rizespor'u tebrik ediyorum, hak ettiler.üç kez 1-0 kaybedeceğimize bir kez 3-0 kaybedelim" dedi

skibbe, bir gazetecinin, "beşiktaş galibiyeti futbolcuların motivasyonunu azalttı mı?" sorusu üzerine, "ben de öyle düşünüyorum. galibiyetle bir takım yükselmeye geçer, motive olur ama sahada ne olacağını bilmesi gerekiyor. ilk 15 dakikada rizespor'un girdiği pozisyonlara beşiktaş 90 dakika girememişti. bu, takım olarak yanlış yaptığımızı gösteriyor. beşiktaş'a karşı olanın tam tersini yaptık" ifadesini kullandı.

ankara'da gol çıkmadı

gençlerbirliği'nin sivasspor'u ağırladığı maç 0-0 sona erdi.

bu sonucun ardından, gençlerbirliği 26, sivasspor ise 24 puana yükseldi.

üç hücumcusundan sakatlıkları sebebiyle yararlanamadıklarını hatırlatan gençlerbirliği teknik direktörü mesut bakkal, sivasspor karşısında pozisyon vermeden, çok pozisyon bularak oynadıklarını ama bu şartlar altında bir puanı "kazanç" olarak gördüklerini söyledi.

sivasspor teknik direktörü sergen yalçın ise "bir puan iyi gözüküyor. son dakikalarda üç yan toptan pozisyon verdik, gol de yiyebilirdik. iyi oynadığımızı söylemek mümkün değil" diye konuştu.

sergen yalçın ayrıca 19 mayıs stadı'nın zemininin kötülüğünden yakındı fakat "kötü oynadığımız bir maçta zemini bahane etmek doğru değil" dedi.

gençlerbirliği başkanı ilhan cavcav da 19 mayıs stadı'nın başkente "yakışmadığı" söyleyerek, "her tarafta stat yapılıyor ama ankara'da yapılacak mı yapılmayacak mı konusunda bir teşebbüs yok. ilgililerden özellikle de spor bakanı ve başbakanımızdan ankara'ya bir tesis yapılması için acilen harekete geçmelerini rica ediyorum" diye konuştu.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;