Bundesliga

Robben ile Bayern'in 'en'leri

Hollanda futbolunun en önemli isimlerinden Arjen Robben 32 yaşında ve 8 yıldır Bayern Münih'te oynuyor. Takımdaki herkesi çok iyi tanıyan Robben, 'en'leri seçti.

Robben futbola Groninghen'de başladı. [Getty]

arjen robben, kariyerinde aralarında chelsea ve real madrid'in de olduğu 5 takımda oynadı. en istikrarlı zamanını bayern münih'te geçiriyor, 2009'dan beri almanya'da. 

hollanda'nın küçük bir köyünden ayrılıp avrupa futbolunun zirvesine çıkan robben, 150'den fazla münih formasını giydi ve takımı en iyi tanıyan isimlerden biri. hollandalı futbolcuya soyunma odası sırları soruldu ve o da cevapladı. 

en espritüel futbolcu?

en iyilerden biri frank ribery. sonra da thomas muller geliyor. her zaman konuşuyor. bazen de iyi şakalar yapıyor. bence ikisi. 

en iyi giyinen? 

herkesin kendi tarzı vardır. aramızda kötü olanlar da var. ama bana göre jerome boateng ve david alaba en iyilerimiz. bana göre modaya çok şey katıyorlar. 

en kötü giyinen?

en kötü? bunu kamera önünde söyleyemem. 

soyunma odasındaki en gürültücü futbolcu? 

rafinha bazen çok gürültücü olabiliyor. 

en dağınık? 

arturo olabilir. evet, arturo vidal.

en iyi futbol aklı?

çok var. bence philipp lahm onlardan biri. hatta en iyilerinden. 

en çok telefonla uğraşan kişi? 

bir dakika... herkes. 

en iyi sol ayak? 

muhtemelen benim iyi sol ayak olduğumu söylememi istiyorsun ama yapmayacağım, yapmayacağım. david alaba iyi. çok iyi bir sol ayağı var. bazen frikikten harika goller de atıyor. 

sen ikinci sırada mısın? 

belki, evet. ondan sonra...

kaynak: al jazeera ve cnn international

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;