IŞİD

"Rus uçağını düşüren bomba"

IŞİD'e yakın bir dergide, Mısır'da Rus uçağının düşmesine sebep olan olan bombanın, uçak düşmeden önce çekildiği iddia edilen fotoğrafı yayınlandı.

işid'e yakın ve internet üzerinden yayın yapan ingilizce bir dergide, mısır'da rus yolcu uçağının düşmesine neden olduğunu ileri sürdüğü bombanın fotoğrafını yayımladı. fotoğrafta, bir gazoz kutusu, bir fünye ve kumanda görünüyor.

işid, düşen rus yolcu uçağından elde ettiğini öne sürdüğü hayatını kaybeden rusların pasaportların fotoğraflarını da yayımladı.

rusya federal güvenlik servisi  fsb'nin başkanı aleksander bortnikov  "rus yolcu uçağı su götürmez biçimde terörist bir saldırı sonucu düştü" açıklamasında bulunmuş, devlet başkanı putin'in sorumluların bulunması talimatı verdiğini açıklamıştı. 

rus hava yolu şirketi kogalimavia'ya (metrojet) ait airbus-a 321 tipi uçak geçen 31 ekim'de günü havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla mısır'ın sina yarımadası yakınlarında düşmüştü. ingiltere ve abd'den gelen açıklamalar, uçağın düşme nedeninin, "işid'in uçağa yerleştirdiği bir bomba" olabileceği iddialarını güçlendiriyordu. işid uçağı kendilerinin düşürdüğünü açıklamıştı.

kaynak: al jazeera, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;