Hollanda

Rutte'den Srebrenitsa yanıtı: İğrenç bir yalan

Hollanda Başbakanı Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Srebrenitsa katliamıyla ilgili ülkesine yönelik sözlerine "Bu iğrenç bir tarihsel yalandır" yanıtını verdi.

Konular: Hollanda, Türkiye, Avrupa
[Fotoğraf: DHA]

hollanda başbakanı mark rutte, cumhurbaşkanı erdoğan'ın srebrenitsa katliamıyla ilgili sözlerine cevap verdi. erdoğan'ın "biz hollanda'yı ve hollandalıları srebrenitsa katliamından tanırız" sözlerine karşı rutte, "bu iğrenç bir tarihsel yalandır," dedi. hollanda haber ajansı anp'nin aktardığına göre rutte ayrıca, "erdoğan gerilimi tırmandırmaya devam ediyor. biz bu seviyeye inmeyeceğiz. bu kesinlikle kabul edilemez ve aşırı derecede rahatsız edici," ifadelerini kullandı

14 mart tıp bayramı nedeniyle cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde düzenlenen törende konuşan erdoğan, hollanda'ya yönelik tepkisini sürdürmüş, "biz hollanda'yı ve hollandalıları srebrenitsa katliamı'ndan tanırız" diyen erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. ha, hollandalı gibi olursa açar, onu da söyleyeyim. çünkü biz hollanda'yı ve hollandalıları srebrenitsa katliamından tanırız. onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin boşnağı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. bunları iyi biliriz. kimse bize medeniyet, medenilik dersi vermesin, bu milletin alnı aktır ama onların alnı kapkaradır"

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;