Bundesliga

Schalke'de Di Matteo dönemi

Bundesliga ekibi Schalke 04, teknik direktörü Jens Keller'in yerine, İtalyan Roberto Di Matteo'yu göreve getirdi.

Konular: Spor, Futbol
Di Matteo adını Chelsea teknik direktörlüğü döneminde duyurdu. [Fotoğraf: AFP]

schalke 04 kulübü, bu gelişmeyi sosyal paylaşım sitesi 'twitter' hesabından resmen duyurdu.

yapılan açıklamada "schalke 04, jens keller ile yollarını ayırmıştır. roberto di matteo göreve getirilmiştir" ifadeleri yer aldı. di matteo ile 2017 yılına kadar sözleşme imzalanacak ve resmi olarak çarşamba günü kamuoyuna tanıtılacak. 

isviçre doğumlu italyan teknik adam, ingiliz ekibi chelsea ile şampiyonlar ligi kupasını kazandı. chelsea ile schalke 04, şampiyonlar ligi'nde aynı grupta yer alıyor. di matteo eski takımı chelsea'ye karşı ilk maçına 25 kasım'da çıkacak.

44 yaşındaki teknik adam, milton keynes dons'ta teknik adamlık kariyerine başladı. 2009'da west bromwich albion'ın başına geçti. üç yılın ardından ise chelsea'de yardımcı antrenör oldu. 2012'de ise takımın başına getirilmişti.

daha önce altyapıda görev yaparken hollandalı teknik adam hub stevens'in yerine getirilen ve 22 ay görevde kalan keller, bu sezon alınan başarısız sonuçların sorumlusu olarak görüldü ve takımdan gönderildi. keller ile beraber yardımcı antrenör peter hermann ve kaleci antrenörü holger gehrke'nin de görevine son verildi.

schalke 04, bu sezon bundesliga'da yedi maç sonunda sekiz puanla 11'inci sırada bulunuyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;