Mısır Seçimleri

"Seçimler komediye dönüşür"

Mısır'da eski Başbakan Ahmet Şefik'e ait olduğu öne sürülen ses kaydına göre Şefik, Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olması halinde seçimlerin tehlikeye gireceğini söyledi.

müslüman kardeşler'e yakın bir televizyon kanalında yayınlanan ses kaydına göre şefik, temmuz darbesini gerçekleştiren savunma bakanı abdülfettah sisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması durumunda seçimler "komediye dönüşecek" dedi.

şefik'e ait olduğu iddia edilen kayıtta eski başbakan, sisi'nin aday olması durumunda seçimlere aday olmayacağını çünkü bu durumda sisi'nin kazanması için sandıkta hile yapılacağını söylüyor. 

asker kökenli

2012'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde müslüman kardeşler'in adayı muhammed mursi'ye az farkla yenilen şefik de sisi gibi asker kökenli. hiç bir siyasi geçmişi olmayan sisi'nin, cumhurbaşkanlığı yolunda şefik gibi asker kökenli siyasetçilerin desteğine ihtiyacı var. 

1996'da hava kuvvetleri komutanı olan şefik, 2002'de mübarek yönetiminde sivil havacılık bakanı olarak görev aldı. 2011'de bir aylığına başbakanlık yaptı. mursi'nin göreve gelmesinden sonra hakkında tutuklama kararı çıkarılan şefik birleşik arap emirlikleri'ne kaçtı. 

temmuz 2013'te cumhurbaşkanı muhammed mursi'yi askeri darbe ile indiren abdülfettah sisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması bekleniyor ancak sisi, bir ay içinde yapılması planlanan seçimlerde henüz resmen adaylığını açıklamadı. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;