ABD

'Selâm ben geldim Trump'

ABD'de Müslümanlara yönelik ayrımcı sözler sarf eden ve onları ülkeden kovacağını söyleyen başkan aday adayı Donald Trump, seçim mitinginde bir Müslüman kadın tarafından protesto edildi. "Selâm ben geldim" yazılı bir tişört ile ayağa kalkan kadın salondan atıldı.

Konular: ABD

abd'de müslümanlara yönelik ayrımcı sözler sarf eden ve onları ülkeden kovacağını söyleyen cumhuryetçi parti'den başkan aday adayı donald trump, kuzey carolina'da gerçekleştirdiği seçim mitinginde protesto edildi. tam müslümanlar hakkında konuşurken üzerinde "salam i come, in peace- selâm ben geldim, barış içinde" yazılı tişörtü ve yakasında müslüman yazan rozetiyle rose hamid isimli abd'li kadın ayağa kalktı. onunla birlikte aynı rozeti taşıyan bir grup abd'li de ayağa kalkarak sessiz protesto gösterisine katıldı. trump bu eylemin ardıundan sustu ve salondakiler müslüman kadını yuhalamaya başladı.

hamdi polisler tarafından salondan çıkarıldı. bu sırada yakındaki trump taraftarlarının kadına sözlü olarak sataştığı görüldü.

olayın ardından cnn international'a açıklamada buluna hamid "kendimi tehdit altında hissetmedim. bu insanlardan korkmadım. bir adam "defol git. bomban var mı?" dedi. ben de "hayır. sen de var mı?" diye yanıt verdim. benim hakkımda çirkin sözler söylediler" dedi.

[[Fotoğraf: Jeremy Diamond/Twitter]]

kaynak: cnn international, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;