Bahreyn'de isyan

Şii lidere sınır dışı

Bahreyn, Irak’taki Şiiler tarafından dini lider kabul edilen Ayetullah Ali Sistani'nin temsilcisi olduğu gerekçesiyle Hüseyin Necati'yi sınır dışı etti.

Konular: Ortadoğu, Bahreyn

bahreyn içişleri bakanlığı, irak’taki şiiler tarafından dini lider kabul edilen ayetullah ali sistani'nin bahreyn'deki temsilcisi “hüseyin necati” olarak tanınan hüseyin mirza abdulbaki muhammed'in sınır dışı edildiğini duyurdu.

bahreyn içişleri bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "necati, çalışmalarını şeffaf olmayan bir biçimde ve ülkedeki resmi makamlarla koordinesiz bir şekilde gerçekleştirdi. resmi makamlar, necati'nin sistani'nin temsilcisi olduğunu tespit etmiştir" ifadesi kullanıldı.

necati, bahreyn içişleri bakanlığı'nın devlet güvenliğine zararlı oldukları gerekçesiyle kasım 2012'de vatandaşlıktan çıkardığı 31 kişiden biri.

ofisinde çalışanların ifadelerinden necati'nin temsil ettiği merciler adına para topladığı ve dağıttığının anlaşıldığı, bunun da onun kimliği konusunda şüpheleri güçlendirdiği kaydedilen açıklamada, şunlar bildirildi:

"herhangi bir yerin temsilcisi olarak çalışmak için, sorumluluklarını ve çalışma alanını belirten resmi dilekçe yazılması gerekir. dilekçe, devletin ilgili mercileri tarafından incelenerek konuyla ilgili kararını verir." 

necati'nin, 1960 yılında bahreyn'de ikamet eden iran uyruklu aileden dünyaya geldiği, 1980 yılında öğrenim için geçici pasaportla iran'ın kum kentine gittiği ve 21 yıl orada kaldığı belirtildi.

necati'nin 2001 yılında kendisine, eşine ve çocuklarına sahte evrakla bahreyn vatandaşlığı aldığı, daha sonra 2010 yılında vatandaşlık durumlarının düzeltildiği ve 2012 yılında da kendisinin vatandaşlığının düşürüldüğü kaydedildi.

necati'nin, yasalar gereği durumunun düzeltilmesi için sınır dışı edildiği bildirildi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;