PKK

Şırnak'ta iki saldırı, iki şehit

PKK'nın Şırnak kent merkezi ve İdil'de düzenlediği iki ayrı saldırıda bir polis ve bir asker şehit oldu. Bir polis ve 3 asker de yaralandı.

Konular: Türkiye, PKK

ilk saldırı şırnak kent merkezinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına düzenlendi. şırnak cumhuriyet meydanı çevresinde akşam saat 22.10 sıralarında devriye görevi yapan emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü’ne ait zırhlı araç, pkk'lıların roketatarlı saldırısına uğradı. araçta bulunan bir polis şehit olurken, bir polis de yaralandı. 

roketatarın isabet ettiği zırhlı araçta hasar meydana gelirken, saldırıyı gerçekleştiren pkk’lılara yönelik kentte geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

şırnak'taki diğer saldırı idil ilçesinde yaşandı. suriye sınırından türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik pkk'lı grup ile bunları farkeden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, bir er şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı.

cizre ve uludere'deki saldırılar

şırnak'ın cizre ilçesinde dün çıkan çatışmada jandarma özel harekatta görevli bir asker ile polis özel harekatta görevli bir polis şehit olmuştu. 

şırnak uludere'de de içinde 3 memurun bulunduğu otomobilde patlama meydana gelmiş, otomobilde bulunan devlet hastanesi'nde görevli memur diyar oslu ve tapu kadastro müdürlüğü'nde görevli memur ahmet arttı hayatını kaybetmişti. devlet hastanesi'nde çalışan abdülkerim oslu da ağır yaralanmıştı. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;