Soma'da Facia

Soma fezlekesi kabul edildi

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasıyla ilgili hazırlanan ve her bir ölüm için 25 yıla kadar hapis cezası istenen mahkeme fezlekesi kabul edildi.

Soma'daki Eynez maden ocağında 13 Mayıs'ta yaşanan faciada 301 işçi hayatını kaybetmişti. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

akhisar cumhuriyet başsavcısı bekir şahiner, 301 işçinin hayatını kaybettiği soma'daki maden faciasıyla ilgili soma cumhuriyet başsavcılığı'nın hazırladığı fezlekenin kabul edildiğini, olayla ilgili iddianamenin hazırlandığını ve bunun akhisar ağır ceza mahkemesi'ne verildiğini söyledi.

her bir ölüm için 25 yıl isteniyor

soma cumhuriyet başsavcılığı'nca 301 kişinin öldüğü maden kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede, her bir ölüm için tutuklu sekiz kişinin 20 ile 25 yıl, tutuksuz yargılananlardan 8'inin üçte bir oranında artırılarak 2 ile 15 yıl, 29 kişinin ise 2 ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

buna göre tutuklu sekiz kişi 'olası kasıtla adam öldürmekle' suçlanıyor.

tutuksuz sanıklardan sekizine 'taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçu, kalan 29 sanığa ise 'tedbirsizlik ve dikkatsizlik yani kusurla birden fazla adam öldürme' suçu yöneltiliyor.

'üçü üst düzey yönetici, sekiz tutuklu'

manisa'nın soma ilçesinde 13 mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi hayatını kaybetmiş, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında soma maden işletmeleri a.ş. yönetim kurulu başkanı can gürkan, genel müdür ramazan doğru, işletme müdürü akın çelik, vardiya amirleri hilmi kazık, yasin kurnaz, mühendisler yalçın erdoğan, ertan ersoy ile emniyet teknikeri mehmet ali günay tutuklanmıştı.

faciaya ilişkin bilirkişi raporunun eylül ayında akhisar cumhuriyet başsavcılığı'na teslim edilmesinin ardından savcının talimatıyla gözaltına alınan 24 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardı.

kaynak: anadolu ajansı
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;