NBA

Son saniyede Monta Ellis

Son haftaların formda oyuncusu Monta Ellis, Milwaukee potasına bıraktığı son saniye basketiyle takımına galibiyeti getirdi. Dallas maçı 107-105 kazandı.

Konular: Spor, Basketbol
Ellis, bir önceki maçta da 38 sayı kaydetmişti. [EPA]

karşılaşmada son saniyelere 105-105 eşitlikle girildi. kenardan başlatılan top monta ellis'e bırakıldı. başarılı oyuncunun üçlü savunma karşısında geriye çekilip attığı şut sayı oldu.

bu sayıyla da dallas maçı iki sayı farkla kazandı. maç sonunda herkesin kutladığı ortak isim monta ellis'ti. 
 

NBA'de bu gece

chicago 102 charlotte 95       
washington 111 lakers 95       
boston  109 detroit 102(uz) 
brooklyn 95  spurs 93(uz) 
atlanta  112 miami 102      
houston 105 memphis 96       
dallas  107 milwaukee105      
sixers 85  minnesota 77       
toronto 123 utah 104

chicago bulls'a  bir önceki maçta 38 sayı atan ellis, eski takımı milwaukee potasına da 23 sayı bıraktı. takımın da en skoreriydi. tyson chandler 18 sayı attı, 20 de ribaunt aldı. alman yıldız dirk nowitzki dinlendirildi, karşılaşmada forma giymedi.

milwaukee'de ise 25 sayı atan brandon knight takımına galibiyeti getiremedi. kenardan gelen marshall da 21 sayı buldu. türk oyuncu ersan ilyasova ise sakatlığı sebebiyle sahaya çıkamadı.

cleveland maçında ersan, burnuna aldığı darbe nedeniyle oyunu terk etmişti. burnunda kırık tespit edilen türk oyuncunun ne zaman sahalara döneceği de açıklanmadı.

bu maçla birlikte dallas bu sezon 15'inci kez kazandı. milwaukee de 10'uncu yenilgisini aldı.

enes kanter'den 19 sayı

batı konferansı'nın son sıralarından kurtulmaya çalışan utah jazz ile doğu konferansı lideri toronto raptors'ın karşılaşmasında gülen taraf, 123-104'lük skorla misafir raptors oldu.

raptors oyun kurucusu kyle lowry, 39 sayıyla bu sezonki en yüksek skoruna ulaştı. greivis vasquez ve oyuna sonradan dahil olan louis williams, 17'şer sayıyla lowry'e eşlik etti. enes kanter, 19 sayı ve 9 ribauntla derrick favors ile beraber peş peşe 7. maçını kaybeden jazz'ın skor yükünü çekti. trey burke'ün 15 sayı, 8 asisti de jazz'ın kötü gidişini durdurmaya yetmedi.

rockets, grizzlies'i zirveden indirdi

batı konferansı'nda zirve mücadelesi veren takımlar houston rockets ile memphis grizzlies arasındaki karşılaşmayı, 105-96 ev sahibi rockets kazandı. galibiyet sayısını 14'e çıkaran batı 4'üncüsü rockets, bu galibiyetle golden state warriors ile beraber liderlik koltuğunu paylaşan grizzlies'i 2'nci sıraya itti.

rockets'ı galibiyete, 21 sayı kaydeden james harden, 16 sayı, 5 asist, 4 top çalmayla oynayan john terry ve 16 sayı, 7 ribaunt üreten trevor ariza taşıdı.

mike conley 15, tony allen 10 ve yedek oyuncu jarnell stokes 12 sayıyla grizzlies'in çift haneli skora ulaşan isimleri oldu.

76ers 18. maçta şeytanın bacağını kırdı

bu sezon oynadığı 17 karşılaşmayı da kaybeden lig sonuncusu philadelphia 76ers, minnesota timberwolves'u deplasmanda 85-77 mağlup ederek galibiyetle tanıştı. 76ers böylece 2009-2010 sezonunda ilk 18 karşılaşmadan da mağlup ayrılan new jersey nets'in rekoruna ortak olmaktan kurtuldu.

geçen sezon yılın çaylağı seçilen michael carter-williams, 20 sayı, 9 ribaunt ve 9 asistle galibiyetin mimarı oldu. yedek oyuncular robert covington 17 sayı ve k.j. mcdaniels 12 sayı, 9 ribauntluk katkı yaptı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;