Bosna Savaşı

Srebrenitsalı anneye beraat

Srebrenitsa yakınlarında binden fazla kişinin öldürüldüğü hangara girmek istediği için hakkında dava açılmıştı. Şuhra Maliç suçlamalardan beraat etti.

1995'te Kravitsa'daki hangarda Sırp Cumhuriyeti asker ve polisi aralarında çocukların da bulunduğu 1000'den fazla erkeği öldürmüştü. [Al Jazeera]

1995'te oğullarının öldürüldüğü, sırp cumhuriyeti sınırları içerisindeki kravitsa'daki bir hangara girmek isteyen şuhra maliç kamu düzenini ihlal etmek suçlamasından beraat etti.

mahkeme kararının ardından maliç, "oğlumun öldürüldüğü yeri ziyaret ettiğim için beni suçladılar, ki kravitsa ziyareti sırasında bende silah yoktu. yaralı ruhum ve çelengim vardı. oğullarım için lahey'e de giderim" dedi. 

maliç'e göre srebrenitsalı kadınların tek yaptığı, müslüman oldukları için öldürülen 8 bin srebrenitsalı için adalet mücadelesi.

'hangarda 1000'den fazla kişi öldürüldü'

bosna savaşından sonra ilk kez geçen yıl 13 temmuz'da srebrenitsa soykırımı kurbanlarının yakınları sırp cumhuriyeti'nin kravitsa bölgesindeki katliam yeri olan hangara girdiler.

polis daha önceki yıllarda da olduğu gibi onları engellemeye çalıştı.

srebrenitsalıların hangara girmesinin ardından özel mülkiyeti ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açıldı.

1995 yılındaki katliamdan sağ kurtulmayı başaran tanıkların ifadelerine göre sırp cumhuriyeti asker ve polisi aralarında çocukların da bulunduğu 1000'den fazla erkeği öldürmüştü.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;