Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Süleyman Aslan'ın tutukluluğuna itiraz

Avukatları yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında cezaevinde bulunan Halkbank Genel Müdürü'nün tutukluluğuna itiraz etti.

Konular: Türkiye
Halkbank Genel Müdürü evinden çıkan 4.5 milyon doların kendisine teslim edilen bağışlar olduğunu söyledi. [AA]

halkbank genel müdürü süleyman aslan’ın avukatları perşembe günü mahkemeye başvurdu, serbest bırakılmasını istedi. 

aslan'ın tutukluluğunu gerektirecek delil olmadığını belirten avukatlar, soruşturma kapsamında 'mal varlığına tedbir konulması' kararının da kaldırılmasını talep etti.

ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar

süleyman aslan geçen hafta, iki bakanın oğulları ve işadamları dahil 24 kişinin tutuklandığı istanbul'daki soruşturma kapsamında 'rüşvet alma' iddiasıyla cezaevine konulmuştu. aslan'ın evinde yapılan aramada ayakkabı kutularının içinde 4.5 milyon dolar bulundu. 

akp'li milletvekili paranın iadesini istedi

aslan, mahkemedeki savunmasında, ayakkabı kutularından çıkan paraların makedonya’daki balkan üniversitesi ve çorum osmancık anadolu imam hatip lisesi’nin yapımı için kendisine teslim edilen bağışlar olduğunu iddia etmişti. süleyman aslan makedonya'daki balkan üniversitesi'nin mütevelli heyeti başkanı olan ak parti milletvekili hüseyin bürge'nin "türkiye'de bağış var, makedonya’ya iletmekte zorluk çekiyoruz" deyip kendisinden yardım istediğini söylemişti.

ak parti istanbul milletvekili bürge de çarşamba günü yazılı bir açıklama yaptı. üsküp eğitim kültür vakfı ve uluslararası balkan üniversitesi yönetim kurulu başkanı da olan bürge "savcılıkça el konulan miktar yurtdışında ülkemizin gurur kaynağı olan uluslarararı balkan üniversitesi için yapılan bağışlardır ve vakfımıza iade edilmelidir. bu yönde de gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;