Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

İki bakanın oğlu tutuklandı

Yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan bakan çocuklarından Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fatih Belediye Başkanı ve Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu serbest.

İstanbul'daki mahkeme 19 kişiyi serbest bıraktı. [AA]

istanbul çağlayan adliyesi'ndeki savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevkedilen 21 kişinin işlemleri tamamlandı. mahkemeye sevkedilen bakan çocuklarından içişleri bakanı muammer güler'in oğlu barış güler ile ekonomi bakanı zafer çağlayan'ın oğlu salih kaan çağlayan tutuklandı. mahkeme iş adamı reza zerrab ve halkbank genel müdürü süleyman aslan’ın da tutuklanmasına karar verdi.

Yolsuzluk soruşturması

3 ayrı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyon 17 aralık sabahı başladı

adliyeye sevk edilen 81 kişiden, aralarında barış güler, salih kaan çağlayan, halk bankası genel müdürü süleyman aslan ve iş adamı rezazerrab'ın da bulunduğu 24'ü tutuklandı

fatih belediye başkanı mustafa demir ile abdullah oğuz bayraktar'ın da aralarında olduğu 33 kişi mahkemeden, iş adamı ali ağaoğlu ile birlikte 24 kişi de savcılıktan serbest bırakıldı

"rüşvet ve örgüt suçlaması"

barış güler ve kaan çağlayan, "rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek", iş adamı reza zarrab, "rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", süleyman aslan ise "rüşvet almak" gerekçesiyle tutuklandı. güler, çağlayan, aslan ve zarrab'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi metris cezaevi'ne gönderildi. 

mahkeme, fatih belediye başkanı mustafa demir’le çevre ve şehircilik bakanı erdoğan bayraktar’ın oğlu abdullah oğuz bayraktar’ın serbest bırakılmasına karar verdi. fatih belediye başkanı demir, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, "kanunlara güvenim sonsuz" demekle yetindi. 

abdullah oğuz bayraktar serbest kalmasının ardından gazetecilerin soruları üzerine "hiçbir şey anlamadık. itikatlı insanlarız biz zaten. adalete güveniyoruz. allah yardımcımız olsun" dedi.

operasyonda 81 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 49'u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedilmişti.

son mahkeme kararlarıyla birlikte üç ayrı soruşturmayı kapsayan operasyonda tutuklananların sayısı 24 olurken, geri kalanlar ya adliye sürecinde savcılık tarafından ya da mahkemede serbest bırakıldı. 

 

"tutuklamalar oy birliğiyle"

istanbul cumhuriyet başsavcısı turan çolakkadı soruşturmaya iki yeni savcının atanmasıyla başlayan tartışmaya da açıklık getirdi. başsavcı cuma günü savcılar arasında muhalefet çıkması halinde tutuklama ya da salıverme talepleriyle ilgili sorurşturmaya bakan toplam üç savcıdan ikisinin oyunun yeterli olacağını söylemişti. bu karar soruşturmaya müdahale edildiği eleştirilerine neden olmuştu. ancak çolakkadı tüm tutuklama taleplerinin üç savcının da oy birliğiyle gerçekleştiğini söyledi. 

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;