Türkiye

Sur'da dört günlük bilanço

Diyarbakır polisi, Sur ilçesinde dört gün süren sokağa çıkma yasağı boyunca yapılan operasyonda ele geçirilen silah ve patlayıcılar spor salonunda sergiledi.

Konular: Kürt sorunu, PKK
silah
Sur ilçesinde ele geçirilen silahlar spor salonunda sergilendi. [Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever/Al Jazeera]

geçtiğimiz cumartesi günü diyarbakır’ın sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından operasyon başlatan güvenlik güçleri, dört gün boyunca ydg-h’liler tarafından açılan hendekleri kapatarak olası operasyon hedefli tuzaklanmış bombaları etkisiz hale getirdiler. çatışmalarda 12 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirirken polis memuru cem tayfun şehit oldu. sekizi polis 13 kişi de yaralandı.

pkk’lılar ve ydg-h’liler ile çatışan güvenlik güçleri pek çok eve de baskın yaptı. baskında ele geçirilen silah, patlayıcı maddeler ve sağlık gereçleri, sayılarının çokluğu nedeniyle spor salonunda sergilendi.

diyarbakır çevik kuvvet müdürlüğü içerisinde yer alan kapalı spor salonunda sergilenen silahlar arasında roketatar, çok sayıda kaleşnikof ve pompalı tüfek, mutfak tüpü ile güçlendirilmiş el yapımı bomba, el yapımı bomba yapımında kullanılan 75 kilogram sodyum klorat ve el bombaları var. silah ve patlayıcıların yanı sıra tıbbi malzemeler, telsizler ve çok miktarda uyuşturucu da ele geçirilenler arasında.

silah
Operasyonda el yapımı pompalı tüfekte ele geçirildi.

el yapımı silah

sur ilçesinde ele geçirilen silahlar arasında en dikkat çekici olanı ise el yapımı pompalı tüfek. el yapımı patlayıcılardan sonra ilk kez görülen el yapımı tüfek için emniyet yetkilileri silahın kullanılabilir durumda olduğunu belirttiler.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;