Doğu Kudüs

Suriye’deki Filistinlilere destek eylemi

Kudüs’teki Mescid-i Aksa Camii'nde toplanan grup, cuma namazı sonrası Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilerin koşullarını protesto etti.

Haberin Öne Çıkanları

'Zulüm bir an önce bitsin'

Bazıları Rabia işareti yaptı

Olaysız ayrıldılar

Mescid-i Aksa Camii'nin avlusuna girenlerin üstleri arandı, kimlik kontrolü yapıldı. [AA]

içinde kadınların ve çocukların da bulunduğu filistinli grup, kudüs'teki mescid-i aksa camii’nın bahçesindeki kubbetü's-sahra’nın önünde toplandı. grup, suriye’nin başkenti şam’da bulunan yermuk mülteci kampı'nda açlıktan ölen ve zor şartlarda yaşayan filistinliler için dua etti ve sloganlar attı

filistinliler, suriye'de ‘rejimin zulmünün bir an önce bitmesi’ çağrısında bulundu. grup, uluslararası kamuoyunun yermuk'taki filistinlilerin duruma sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Göstericilerden bazıları "Rabia" işareti yaptı. [AA]

göstericilerden bazıları mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü olan 'rabia' işareti yaparak müslüman kardeşler’e (ihvan) destek verdi. 

yoğun güvenlik önlemleri

israil polisi ise mescid-i aksa camii çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. göstericiler havadan da helikopterler ile takip altında tutuldu. cami avlusuna girenlerin üstleri arandı, kimlik kontrolü yapıldı.

gösteriye katılan filistinliler, eylemin ardından olaysız bir şekilde cami avlusundan ayrıldı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;