IŞİD

Suruç’ta 34. ölüm

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen intihar saldırısında yaralanan Mert Cömert hayatını kaybetti. 19 yaşındaki genç, saldırganla birlikte bombalı saldırı sebebiyle ölen 34. kişi oldu.

Konular: IŞİD, Kobani, Türkiye
Mert Cömert 19 yaşındaydı. [Fotoğraf: SGDF]

şanlıurfa'nın suruç ilçesindeki intihar saldırısında yaralanan mert cömert tedavi gördüğü hastanede öldü. mehmet akif inan eğitim ve araştırma hastanesi’nde 26 gündür tedavisi süren 19 yaşındaki genç, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. samsun bafralı olan mert cömert'in cenazesi otopsi için şanlıurfa adli tıp kurumu’na götürülecek.

suruç'taki kültür merkezine 20 temmuz'da gerçekleştirilen intihar saldırısında, saldırganın yanı sıra 33 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

patlamada hayatını kaybedenlerin çoğu, aralarında istanbul, izmir, ankara ve diyarbakır'ın da olduğu illerden suruç'a giden sosyalist gençlik dernekleri federasyonu (sgdf) üyeleriydi. suruç'un karşısında bulunan suriye'nin kobani kentine gitmek üzere, mürşitpınar sınır kapısı'na doğru yürüyüşe geçmeyi planlayan yaklaşık 300 kişi, amara kültür merkezi önünde basın açıklaması yaptıkları sırada bombalı saldırının hedefi olmuşlardı.

suruç saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın şeyh abdurrahman alagöz olduğu belirlenmiş, 20 yaşındaki alagöz'ün saldırıdan önce suriye'ye de gittiği tespit edilmişti. alagöz, işid'e adam kazandırıldığı ileri sürülen islam çay ocağını işleten yunus emre alagöz'ün kardeşiydi.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;